sutrašnji dolazak uzaludan? / Bačić u Direktu: 'Miljenić je trebao korektno unaprijed obavijestiti članove i svjedoke da sutra ne dolaze na sjednicu Povjerenstva'

Mislim da bi kolega Miljenić kao odvjetnik i kao bivši ministar pravosuđa trebao znati da Povjerenstvo nije prestalo s radom danas, a neće ni sutra

21.11.2017.
22:21
VOYO logo

S nama je čovjek koji po Davoru Bernardiću odrađuje prljavi posao za premijera Plenkovića, Branko Bačić - šef kluba zastupnika HDZ-a.

Je li ova zapovijed da se ukine Povjerenstvo doista stigla iz vrha HDZ-a? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neću se spuštati na ovakvu razinu komunikacije koju je danas na svojoj presici odradio predsjednik SDP-a. Svoje političke konkurente uvažavam, pa tako i gospodina Bernardića. Savjetovao bih mu ipak da kad nastupa, da prije toga pročita neke stvari, a ne da često bude zloupotrijebljen od svojih kolega u Saboru koji mu pripremaju govore kojima ga očito žele diskvalificirati. 

Teze znamo, i vaše polazne i oporbene, kako će to sutra izgledati. U 10 sati počinje sjednica, članovi Povjerenstva iz HDZ-a i HNS-a će doći ili? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislim da bi kolega Miljenić kao odvjetnik i kao bivši ministar pravosuđa trebao znati da Povjerenstvo nije prestalo s radom danas, a neće ni sutra. Prestalo je s radom jučer nakon što je Županijski sud potvrdio rješenje o otvaranju istrage protiv osumnjičenika Ivice Todorića i drugih. Prema tome, ono po samom zakonu prestaje s radom. Sutrašnja sjednica zakazana je prije no što je rješenje o istrazi postalo pravomoćno. Nakon što je potvrđena, bilo bi korektno da je gospodin Miljenić obavijestio svjedoke i članove da sutra ne dolaze. U najbolju ruku, sutra će se konstatirati da se rad ne nastavlja. 

Vi se pozivate na zakon, s druge strane, oporba se poziva na to da Povjerenstvo neće dirati u one stvari koje su predmet istrage - falsificiranjem financijskih izvještaja, izvlačenjem novca. To dakle nisu iste stvari? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja želim znati odakle kolega Miljenić crpi informacije kad odgovori na pitanje - što piše u istrazi? Ako neko pitanje nije obuhvaćeno istragom, to ne znači da u idućih 18 mjeseci, koliko maksimalno može trajati istraga, neće biti obuhvaćena. Ona se može proširiti, ona se vrlo često i proširuje, prema tome, ne bih ulazio u to što je svrha istrage i koja se pitanja trebaju utvrditi istragom.

Ako je to tako, zašto to na sjednici jednostavno službeno ne konstatira i Sabor i poštedi nas muka? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz razloga što zakon nije naložio da o tome treba donijeti odluku plenum na Saboru, niti povjerenstvo, već ono silom zakona prestaje raditi. To ne kažemo tek sad nakon što je g. Rohatinski dao određene izjave, nego sam to kao predsjednik kluba govorio od travnja.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo