GOST U RTL-U DANAS /

Bačić o aferi Fotomontaža: 'Tolušić nije ranije slutio da bi moglo doći do ovakve gnjusne podvale'

Predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić u RTL-u Danas govorio je o oporbenoj interpelaciji i aferi Fotomontaža

24.1.2019.
18:52
VOYO logo

U Saboru je završio klub zastupnika HDZ-a, a u RTL-u Danas gostovao je predsjednik Kluba Branko Bačić i odgovorio na pitanja o aktualnim političkim događajima i aferama. 

Je li se na Klubu zastupnika HDZ-a razgovaralo o oporbenoj interpelaciji o nabavi zrakoplova?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, jedna od tema je bila i najavljena interpelacija o radu Vlade koju će predložiti SDP. Zaključili smo da predlaganje interpelacije od strane SDP-a pokazuje svu slabost SDP-a. Naime, ako je posao nabavke zrakoplova doživio blamažu, kako to SDP govori, onda bi odgovor ozbiljne oporbe bio prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja Vladi i ministru. No, za to treba prikupiti potpis 31 zastupnika. Očito SDP nema snagu prikupljanja toga broja potpisa pa se opredijelio za jednu "light" varijantu, za interpelaciju za koju treba  desetina zastupnika, odnosno 16 zastupnika. To je očito danas snaga SDP u Saboru. 

Činjenica je da je propao važan posao, a nitko zbog toga nije snosio odgovornost...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručni tim Ministarsva obrane proveo je proceduru, za to je imao jamstva Izraela, a to jamstvo Izrael na kraju nije ispunio.

No, što je s političkom odgovornošću?

Da je postojala odgovornost ministra Krstičevića u ovom postupku onda bi on bio i podnio prijedlog za razriješenje. Mi u HDZ-u i ja osobno mislimo da ne postoji razlog za pokretanje pitanja povjerenja i odgovornosti ministra Krstičevića. 

No, sam premijer Plenković je najavio temeljitu analizu zašto se to dogodilo. Ta analiza može pokazati nešto drugo, odnosno naći odgovornost...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa da. U svakom slučaju, i na tom predmetu treba vidjeti što i kako nastaviti sa nabavom vojnih aviona. Za nas je važno da je Vlada ostala pri odluci da zadrži ratno zrakoplovstvo. 

No, što s političkom odgovornošću?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne vidim u ovom postupku političku odgovornost Krstičevića. Da je bilo propusta u njegovom radu to bi vjerojatno povuklo i pitanje njegove političke odgovornosti. 

Kako gledate na cijelu situaciju s ministrom Tolušićem. Biste li vi prijavili fotografije nadležnim institucijama da ste za njih čuli ili ih vidjeli?

Sam ministar Tolušić je rekao da je prijavljivao policiji određena oštećenja na njegovom vozilu i da je već duže vrijeme primao određene poruke koje on nije shvaćao niti ozbiljno, niti je slutio da bi to moglo dovesti do ovakve jedne gnjusne podvale. Teško je suditi što bih napravio da sam bio u njegovoj poziciji. Ali, da je on znao da će to rezultirati ovakvim jednim falsificiranim dokumentom i fotografijom, vjerojatno bi to bio prijavio. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo