DOBRI KOLEGA BAUK / Arsen Bauk spasio Zorana Milanovića od izbacivanja iz SDP-a svojom nesebičnošću

Milanović jednostavno nije plaćao članarinu. I to više od godinu dana. A po Statutu se zbog toga izbacuje iz stranke. Ali ne i Milanovića ,kojeg je u zadnji trenutak spasio brački SDP-ovac Arsen Bauk

15.11.2017.
19:17
VOYO logo

Na Markovu trgu nema ga dulje od godinu dana ali iako je ostao član SDP-a, od tada je prestao plaćati članarinu. Od izbacivanja iz stranke Zorana Milanovića spasio je predsjednik Kluba zastupnika. 

"Nisu ispunjeni statutarni uvjeti za brisanje zato jer kad sam to vidio provjerio sam koliki je to dug i uplatio koliko je dovoljno  da bude ispod godine dana”, kazao je Arsen Bauk, predsjednik Kluba zastupnika SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je stranci na mjesec trebao plaćati 20 kuna, a Bauk je problem riješio tako što je uplatio desetomjesečni iznos od 200 kuna. "S obzirom da mi je dosta dugo zbijao šale na moj račun zbog bračke štedljivosti ja sam mu rekao da ću tih 200 kuna uplatiti zato da ga mogu zezat do kraja života i vjerujte to ću raditi sa zadovoljstvom", kazao je Bauk.

No neslužbeno 200-ak članova zagrebačkog SDP-a nisu ni dobili šansu za šalu, pogotovo za popravak; izbačeni su čim je uočeno da članarinu nisu platili više od godinu dana. A dok neki za Milanovića imaju razumijevanja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam za to da ima povlašten status, ali on je naš član, i vjerujem da nije ni znao da ima nepodmirenu članarinu", kazao je Domagoj Hajduković, član Predsjedništva SDP-a. Neki iščitavaju diskriminaciju: "Nikakav selektivan pristup i da se na takav način jednoga po istom kriteriju ostavi, a po istome da ga se briše", kazao je SDP-ov Gordan Maras.  

Iz HDZ-a poručuju da nemaju problema s naplatom članarina, ali nam nisu odgovorili uplaćuje li je bivši predsjednik Tomislav Karamarko koji se, kao i Milanović povukao iz stranačkog vrha. No Milanović je saborski mandat samo zamrznuo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To treba shvatiti kao moju šalu s njim, ne bih dalje političke konzekvence izvlačio. Gospodin Milanović je izabrani zastupnik hrvatskog sabora, mandat mu je u mirovanju, ako se odluči vratit u politiku, bit će zastupnik", kazao je Bauk. Ako se u visoku politiku vrati, teško da bi se Milanović pomirio samo s mjestom saborskog zastupnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo