'POLIT ĆU TE BENZINOM I ZAPALIT!' /

Nezavisni načelnik prijavio HDZ-ovca Bačića za prijetnju smrću

Image
Foto: Pixsell

Nezavisni načelnik Općine Blato prijavio je člana HDZ-a za prijetnju smrću

4.6.2021.
16:46
Pixsell
VOYO logo

Nezavisni načelnik Općine Blato na Korčuli, Ante Šeparović (44) na ovogodišnjim je lokalnim izborima obranio mandat te je reizabran za načelnika. No, Šeparović je prijavio člana HDZ-a, Tončija Bačića (61) za prijetnju smrću, javlja Večernji list. On mu je navodno prišao u nedjelju nakon mise i zaprijetio kako će ga zapaliti, kao i sve njegove s kojima je slavio izbornu pobjedu.

"Mogu vam potvrditi da sam podnio kaznenu prijavu protiv Tonča Bačića, dao sam iskaz na policiji, ali dok oni ne odrade svoj dio posla i dok ne dobijem zapisnik ne smijem davati izjave vezan za taj slučaj. Mogu vam samo reći kako ovo nije prvi put da me HDZ-ovci napadaju, i mene i moju obitelj. To se događalo i nakon izbora 2017. kada sam izašao iz stranke i pobijedio na izborima. Tada ih nisam prijavio, a oni su mene predstavljali kao nasilnika. Ovoga puta odlučio sam da neću više šutjeti, ne dam na sebe niti na svoju obitelj. Istina je, u nedjelju sam pred crkvom doživio prijetnje smrću i kazneno sam ih prijavio!", rekao je Šeprović za Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznao da je prišao načelniku, ali ne i da mu je prijetio

Optuženi Bačić pak ima sasvim drugu priču te tvrdi da nije prijetio načelniku. "U ovom dijelu Blata u kojem živim u susjedstvu je unazad godinu i pol dana bilo šest sprovoda. Jedan od njih je i mog 34-godišnjeg sina kojega ne mogu prežaliti. Supruga i ja još patimo. Nakon izborne pobjede, Šeparović i njegovi došli su u jednu od kuća u susjedstvu slaviti. Pjevalo se, došli su s motorima, bučili, vikali. Supruga i ja smo se zatvorili u kuću i popili tablete za smirenje", pojasnio je Bačić kontekst u kojem je došlo do incidenta.

Image
KOLOSALNI PORAZ HDZ-A /

Na jednom otoku samo je more plavo; Ove žene su za to zaslužne

Image
KOLOSALNI PORAZ HDZ-A /

Na jednom otoku samo je more plavo; Ove žene su za to zaslužne

Bačić je priznao da je načelniku prišao u nedjelju nakon mise, te je, kako kaže, htio olakšati dušu i požaliti mu se, no ne i prijetiti mu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitao sam mu na pobjedi i rekao mu: "Što si došao slaviti gore gdje tuga i nevolja vlada", a on će na to: "Što ima veze'!" Ja sam bio pod tabletama i bio sam smiren, samo sam mu na to rekao da ga može biti stid, a on je onda počeo vikati: "Polit benzinom i zapalit!" Ja ga pitam: "Je li mene?" i gledam ga, a on nastavlja: "Polit benzinom i zapalit. To si ti reka!" I prijavio me je za prijetnju smrću njemu i svima njima koji su slavili, a ja sam mislio da će mi se ispričati. Policija me je već pozvala, bio sam u postaji i dao sam iskaz. Rekao sam im isto ovo što sam i vama. Bilo je svjedoka koliko hoćeš, nitko ne može reći da sam ja izgovorio da ću ga politi benzinom i zapaliti niti da sam mu ikako prijetio kao što on kaže", ispričao je Bačić.

Branko Bačić: 'Treba smiriti tenzije'

Cijelu situaciju komentirao je i predsjednik županijske organizacije HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije, Branko Bačić.

"Nisam u Blatu, za događaj sam čuo iz druge ruke i ne znam što se tamo događalo. Tonči Bačić je moj prijatelj. Dobar je i vrijedan čovjek, pošten. Nedavno je doživio veliku tragediju, teško mi je vjerovati da bi izazivao sukobe i prijetio. Ali, neću ništa komentirati, treba sačekati da policija odradi svoj posao i bude li trebalo da se u daljnjem postupku osvijetli što se dogodilo. Blato je malo mjesto, ljudi su upućeni jedni na druge i nikakvi sukobi ni podjele nisu dobri. Treba smiriti tenzije", poručio je Branko Bačić.

Iz PU dubrovačko-neretvanske su za Večernji potvrdili da su zaprimili prijedlog kaznene prijave i ispitali osumnjičenog, a neslužbeno se doznaje da je nakon završenog istraživanja prihvaćen prijedlog te da je protiv Tončija Bačića podnesena kaznena prijava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo