ČEKAMO JOŠ ČETVERO MINISTARA / Analizirali smo tko su najbogatiji, a tko najsiromašniji članovi Plenkovićeve Vlade

Samo u štednji zajedno imaju gotovo osam milijuna kuna, a uz to i desetke stanova, kuća, vikendica, zemljišta, oranica i garaža

12.11.2016.
18:35
VOYO logo

Vrlo je oprezan Plenkovićev tim u ispisivanju imovinskih kartica. Četvero ministara toliko - da još nisu ni predali popis svoje imovine. Analizirali smo tko su najbogatiji članovi Vlade.

Samo u štednji zajedno imaju gotovo osam milijuna kuna, a uz to i desetke stanova, kuća, vikendica, zemljišta, oranica i garaža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Plenković uz stan ima i štednju od 130 tisuća eura. U odnosu na prethodnike, ima skuplji stan od Zorana Milanovića koji ušteđevine uopće nije imao. No, daleko je od Tihomira Oreškovića čiji je stan dvostruko vrijedniji, a ima i sedam puta veću ušteđevinu. I još ćemo ga plaćati godinu dana jer je aktivirao zakonsko pravo na 6 mjeseci pune i 6 mjeseci pola plaće.

Potpredsjednik Vlade Damir Krstićević rekorder je u štednji, čak 385 tisuća eura, a uz to ima i dva stana u Zagrebu, te vikendicu u Žaboriću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I potpredsjednica Martina Dalić ima se čime pohvaliti. Uz značajnu štednju i suvlasnica je više od 2 milijuna kuna vrijednog stana. U Petrčanima ima i zemljište, a suprug i kuću od 3 i pol milijuna kuna. Uz to suprug, član uprave INA-e, ima mjesečnu plaću od 41.500 kuna neto.

I ministar financija zna sa svojim financijama. Dva stana u Zagrebu, štednja u tri valute, a prijavio je i Rolex od 50 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najskuplju nekretninu ima baš ministar graditeljstva Lovro Kušćević - njegova kuća u Nerežišćima na Braču vrijedi 6 milijuna kuna!

Najsiromašniji je izgleda MOST-ov potpredsjednik Vlade Ivan Kovačić. On, barem na svoje ime, nema niti jednu jedinu nekretninu. Ima nešto štednje, Škodu iz 2012., a supruga mu mjesečno u trgovini radi za pet tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo jedan stan u Virovitici i auto iz 2012., ima ministar poljoprivrede TomislavTolušić, a slična je imovinska situacija i kod Tome Medveda, ministra branitelja, kao i kod ministra turizma.

Zanimljivo je i da ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić nema osobni automobil, a najskuplji vozi ministar financija - Audi A6 vrijedan 350 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo