AMERIKANKA ZAPANJILA PODJELOM NASLJEDSTVA: / Djeci iz rodnog Đurđevca 30.000 dolara, a svojim mačkama pola milijuna

Image
Foto: Thinkstock

Rođena Đurđevčanka Marija Horvatek nakon svoje smrti iznenadila je nasljedstvom đurđevačku djecu, no veće iznenađenje pripremila je za svojih pet kućnih ljubimica

8.11.2018.
9:31
Thinkstock
VOYO logo

Rođena Đurđevčanka, Marija Horvatek, desetljećima je živjela u Chicagu, a kada je prije dvije godine umrla svoj rodni grad iznenadila je ostavštinom od 30.000 dolara namijenjenih tamošnjoj djeci. No, istodobno njezine su mačke naslijedile čak tri milijuna kuna (470.000 dolara) te nakit i namještaj. O njih pet brine prijateljica pokojnice.

"Mi smo donijeli odluku da ćemo ta sredstva potrošiti na kupnju glazbenih instrumenata za našu glazbenu školu i na taj način osigurati nova pomagala svojim učenicima", kaže za RTL gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provođenje oporuke trajalo je gotovo dvije godine, a mještane je nenadani dar razveselio. "U Đurđevcu postoje i osnovne i srednje škole, a postoje i brojne udruge koje se bave djecom s teškoćama, tako da se nadam da će taj novac završiti u nekim dobrim rukama", kaže Tea iz Đurđevca.

Majci otkrila što će s novcem

Ipak veći dio nasljedstva završit će u mačjim šapama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roza i Branko Vukres iz Đurđevca poznavali su majku preminule i nasljedstvom su šokirani. "Nisam uopće mislila da ona ima kakve novce. Premda je pisala staroj, da tko nju bude dohranil, da ona bude njemu ostavila sve svoje", kaže Roza Vukres.

Preminulu je othranila izvjesna Eva Barcelona, koja će u ime pet sretnih mačaka raspolagati novcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo