PREOKRET U DUBROVNIKU /

Albanka koja se skrivila nesreću u kojoj su poginuli brat i sestra Đerek, ipak ostaje u istražnom zatvoru

Image
Foto: Društvene mreže

Općinski sud u Dubrovniku je 24. srpnja ponovno donio odluku kojom se otvara mogućnost puštanja na slobodu uz jamčevinu i mjere opreza, a u utorak je, prije odluke Županijskog suda, održan drugi prosvjed obitelji i prijatelja poginulih

30.7.2024.
17:32
Društvene mreže
VOYO logo

Albanska državljanka Klevisa Ymeri, koja je u travnju izazvala prometnu nesreću u kojoj su poginuli brat i sestra Đerek, ostaje u istražnom zatvoru, odlučio je u utorak Županijski sud u Dubrovniku.

Glasnogovornik Općinskog suda u Dubrovniku Vlaho Bošković rekao je kako je Županijski sud u Dubrovniku djelomično preinačio rješenje prvostupanjskog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rješenje je preinačeno tako što se ukidaju jamstvo i mjere opreza, a rješenje se potvrđuje u dijelu u kojem se određuje istražni zatvor za okrivljenu. Rješenje je sad pravomoćno te će sud svaka dva mjeseca preispitivati, odnosno produljivati istražni zatvor. Sada u postupku slijedi potvrđivanje optužnice, koje je zakazano za nekoliko dana. Kad bude potvrđena, predmet se dostavlja raspravnom sudu. Budući da je riječ o pritvorskom predmetu, prvo ročište će biti hitno zakazano i sudit će se po hitnom postupku”, izjavio je Bošković.

U nesreći poginuli brat i sestra Stjepan i Katarina Đerek

U prometnoj nesreći 9. travnja 2024. na predjelu Ratac između Dubrovnika i Slanog, koju je skrivila albanska državljanka Klevisa Ymeri (29), živote su izgubili brat i sestra Stjepan (21) i Katarina (19) Đerek. Ymeri je uhićena odmah po puštanju iz dubrovačke bolnice te joj je određen jednomjesečni pritvor, koji joj je u međuvremenu produljivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BLOKIRALI MAGISTRALU /

Albanka koja je ubila brata i sestru mogla bi na slobodu. Nezadovoljni mještani prosvjedovali

Image
BLOKIRALI MAGISTRALU /

Albanka koja je ubila brata i sestru mogla bi na slobodu. Nezadovoljni mještani prosvjedovali

Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Dubrovniku je 9. srpnja protiv Ymeri podiglo optužnicu zbog počinjenog kaznenog djela protiv sigurnosti prometa odnosno izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Optužno vijeće Općinskog suda u Dubrovniku je 10. srpnja okrivljenici produljio istražni zatvor, zbog opasnosti od bijega, te joj je odredio jamstvo u iznosu od 70.000 eura i naložio mjere opreza. Nije prihvaćen prijedlog da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela pa je ODO u Dubrovniku 12. srpnja podnijelo žalbu na to rješenje.

Zbog mogućnosti puštanja na slobodu uz jamčevinu pred dubrovačkim sudom je 20. srpnja održan prosvjed. Okupilo se stotinjak članova šire obitelji, prijatelja i sugrađana iz doline Neretve i Dubrovnika, noseći brojne transparente i majice sa slikom poginulih Stjepana i Katarine. Obitelj je pokrenula i peticiju na internetu kojom traži "Pravdu za Katu i Stipu".

Županijski sud u Dubrovniku trebao je 23. srpnja odlučivati o pravomoćnosti odluke Općinskog suda, ali je zbog bitnih povreda kaznenog postupka predmet vratio na ponovljeni postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općinski sud u Dubrovniku je 24. srpnja ponovno donio odluku kojom se otvara mogućnost puštanja na slobodu uz jamčevinu i mjere opreza, a u utorak je, prije odluke Županijskog suda, održan drugi prosvjed obitelji i prijatelja poginulih.

POGLEDAJTE VIDEO: U nesreći na jugu Hrvatske poginuli brat i sestra. Dani žalosti u općini Gradac!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo