neizvjesnost izostaje / Aktualni predsjednik HSS-a jedini je kandidat za predsjednika stranke na nadolazećim izborima

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Kandidacijski postupak za sva središnja tijela HSS-a proveden je od 16. do 22. prosinca

23.12.2016.
15:50
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Aktualni predsjednik HSS-a Krešo Beljak jedini je istaknuo kandidaturu za predsjednika stranke, u kojoj je završio kandidacijski postupak uoči unutarstranačkih izbora 14. siječnja iduće godine.

Kandidacijski postupak za sva središnja tijela HSS-a proveden je od 16. do 22. prosinca. U tom razdoblju mogli su se kandidirati članovi stranke za sva središnja stranačka tijela, uključujući i za predsjednika, odnosno predsjednicu HSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSS će tako na Izbornoj glavnoj skupštini u Kongresnoj dvorani Globus na Zagrebačkom velesajmu 14. siječnja imati samo jednog kandidata za predsjednika stranke - aktualnog predsjednika Krešu Beljaka.

Na stranačkoj skupštini očekuje se više od 800 delegata, koji će uz predsjednika HSS-a birati i pet potpredsjednika, birane članove Predsjedništva, glavnog tajnika, predsjednike regionalnih organizacija te članove Glavnog odbora, Časnog suda, Nadzornog odbora i Statutarnog povjerenstva, izjavio je Hini u petak glavni tajnik HSS-a Ilija Ćorić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvijestio je kako su, na prijedlog Kreše Beljaka i lokalnih organizacija, u četvrtak prošireno stranačko Predsjedništvo i Glavni odbor utvrdili sve kandidature. Ta je odluka, dodao je, donesena gotovo jednoglasno - na Glavnom odboru je jedan član bio protiv, pa je odluka donesena sa 70 glasova 'za' i jedan 'protiv', dok je na Predsjedništvu 27 glasova bilo 'za' i dva 'protiv', uz jedan suzdržani glas.

Za potpredsjednike HSS-a kandidirali su se dosadašnji potpredsjednici Stjepan Kožić, Željko Lenart, Ana-Marija PetinDavor Vlaović, a uz njih i Hrvoje Petrić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidati za birane članove Predsjedništva, što je većinom prijedlog njihovih lokalnih organizacija, su Stipo Gabrić Jambo, Boro Bašljan, Mirko Butković, Mirko HorvatZdravko Kelić.

Kandidat za glavnog tajnika HSS-a je aktualni glavni tajnik Ilija Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još uvijek je u tijeku postupak za utvrđivanje političke odgovornosti za 22 suspendiranih HSS-ovaca, među kojima je i europarlamentarka Marijana Petir, koprivničko-križevački župan Darko Koren i predsjednik zagrebačkog HSS-a te zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Nenad Matić.

Svo troje su se željeli kandidirati za predsjednika, odnosno predsjednicu HSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo