mito ili donacije? /

Akteri sramotne korupcijske afere iz Trogira RTL-u otkrili svoju stranu priče

Poduzetnik i bivši vijećnik HDZ-a, Vinko Brkan, optužio je jednog od direktora Holdinga, Ivu Milića, za reket i ucjenu te sve usput i snimio, a snimke onda dao medijima

18.5.2017.
18:57
VOYO logo

Isplate su trajale mjesecima, a poduzetnik Brkan plaćao je tehničkom direktoru holdinga pozamašne iznose sve do trenutka dok ga nije snimio. Tvrdi da je platio da bi mu se sin vratio na posao na deponij, ali i da bi mogao odlagati otpad.

"Za sve ove stavke, sin, deponij, dao sam mu 45 tiusća kuna. Još povrh svega da mi plate moj dug tražio je 30 tisuća eura. Uz sve to me rekterario i onemogućavao mi da radim", tvrdi vlasnik tvrtke "Brkan Plano" Vinko Brkan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tehnički direktor Trogir holdinga, ujedno je i gradonačelnički kandidat konzervativne stranke tvrdi da je bio naivan i da je riječ o političkoj namještaljci.

"Radilo se o klasičnim donacijama za stranku. Moja je greška što sam ih primio na ruke, ali ja sam taj novac proknjižio kroz Državno izborno povjerenstvo", uvjerava pak IvoMilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikakve donacije, ja sam u HDZ-u pa nisam ni njih donirao, a kamoli suprotnu stranu", kaže Brkan.

"Rekao sam mu da makne papir s iznosima zato što je njemu bilo nezgodno jer je on iz druge stranke. Radi se o 14 tisuća kuna", tvrdi Milić.

Iako Brkan tvrdi da je slučaj prijavio, nijedan od aktera nije ispitan u slučaju davanju mita. Istraga koja bi se trebala provesti pokazat će je li riječ o mitu ili donacijama naivno primljenim na ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo