SKUPO PLAĆENA ROBA /

Ako negdje vidite bivšeg direktora Davora Čovića stisnite čovjeku ruku, taj bi i Microsoft odveo u stečaj

Zahvaljujući Davoru Čoviću i napornim radom na poslovnim projektima, bivša uprava Narodnih novina je tako prvi put u povijesti uspjela ostvariti gubitak i to od 68 milijuna kuna

20.12.2017.
22:22
VOYO logo

Ali financijske rupe po ministarstvima ne mogu se usporediti s onim što mogu napraviti državna poduzeća. Zadnjih godina osobito se ističu Narodne novine koje je vodio neki HNS-ov kadar, zove se Davor Čović. Osim što su u njegovu mandatu Narodne novine pokušale pokrenuti tvornicu toalet papira i na tome izgubile 64 milijuna kuna, imale su i ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom o prodaji navijačkih rekvizita. 

S Davorom Šukerom Čović je potpisao ugovor po kojem su te rekvizite Narodne novine mogle kupovati samo od jedne tvrtke i to po basnoslovnoj cijeni. Tvrtka je naravno u vlasništvu jednog od prijatelja. Narodne novine su od prijatelja koji ima tvrtku u Kini kupile kišobrana, šalica i šilterica za 12 milijuna kuna ali ništa od toga nisu prodali jer je zbog visoke nabavne cijene, prodajna cijena inače jeftinog kineskog kišobrana s HNS-ovim logom bila 225 kuna.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poučeni tim iskustvom, da je glupo robu skupo plaćati i još je skuplje prodavati,  menadžerski tim Narodnih novina se onda sjetio novog poslovnog plana. I dalje će robu skupo plaćati, ali će ju jeftino prodavati.

I biznis im je krenuo upravo s državom koja je od njih naručila tinte i tonere za printere po ministarstvima. Narodne novine su sklopile ugovor s nekom privatnom tvrtkom da će od njih kupovati tonere po 100 kuna komad, a s državom da će im iste tonere prodavati po 90 kuna komad. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napornim radom na ovakvim i sličnim poslovnim projektima bivša uprava je tako prvi put u povijesti Narodnih novina uspjela ostvariti gubitak i to od 68 milijuna kuna. Pa ako negdje vidite bivšeg direktora Davora Čovića stisnite čovjeku ruku, taj bi i Microsoft odveo u stečaj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo