Novi predsjednik sabora Jandroković /

'Ako Most predbacuje nekome političke dogovore, neka prvo pogledaju u vlastite redove'

'Mi smo isto tako svjedoci neprincipijelne suradnje između Mosta i SDP-a koja je bila vidljiva u zadnjih nekoliko dana. Ako oni predbacuju nekome političke dogovore, neka prvo pogledaju u vlastite redove', poručio je novi predsjednik Sabora Gordan Jandroković

5.5.2017.
17:48
VOYO logo

Novi predsjednik Sabora GordanJandroković nakon raspuštanja sjednice sabora dao je intervju novinarima te kazao kako je nova titula za njega velika čast i odgovornost.

"Vodila se velika politička borba, danas je bilo nešto više ružnih riječi, netolerancije između kolega i žao mi je zbog toga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No mi smo radili u skladu  s procedurom. S velikom odgovornost ću nositi ovu funkciju i raditi je u skladu s ustavom", dodaje.

Na pitanje kako je doživio situaciju u kojoj je dobar dio zastupnika napustio sabornicu tijekom izglasavanja, Jandroković je kazao da se radi o političkom činu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su to i najavili ranije, nisam to doživio kao neki osobni čin, to je bio čin njihove političke volje, to je jednostavno tako", kazao je Jandroković.

"Mi smo imali sastanak prije jučerašnje plenarne sjednice. Velika većina klubova želi da da dođe do prekida, stanke i da se nastavi nakon lokalnih izbora. Tada će se predstaviti novi ministri, Treba doći do smirivanja političke situacije, trebamo se okrenuti lokalnim izborima i riješavati tu situaciju", kazao je Jandroković te dodao kako bi bilo bolje da se ranije sve odigralo po planu, no kako kaže, "kolege iz Mosta su htjeli drukčije".

"Kolege iz oporbe sada žele pokazati da je ovo nešto što nije održivo, no mi ćemo im dokazati da je. Mi smo isto tako svjedoci neprincipijelne suradnje između Mosta i SDP-a koja je bila vidljiva u zadnjih nekoliko dana. Ako oni predbacuju nekome političke dogovore, neka prvo pogledaju u vlastite redove. Palo je teških riječi, osobnih uvreda i mislim da su oni zadnji koji bi trebali prozivati drugu stranu", poručio je za kraj.

Više pogledajte u našem video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo