OŠTRA KRITIKA / 'Ako je muškarac počinio zločin silovanja, žena nema pravo počiniti još jedan zločin. Nemate pravo to dijete ubiti'

Image
Foto: Filip Brala/PIXSELL

Profesor Ivan Poljaković napao je odluku Ustavnog suda o pitanju pobačaja i kritizirao Crkvu

4.3.2017.
16:37
Filip Brala/PIXSELL
VOYO logo

Ivan Poljaković, profesor na Odsjeku za engleski jezik i književnost Sveučilišta u Zadru, gostovao je na tribni "Pobačaj - znak dekadentog društva" tijekom koje je oštro napao odluku Ustavnog suda o odbacivanju zahtjeva za zabranu pobačaja, piše Zadarski list.

"Ako je muškarac počinio zločin silovanja, žena nema pravo počiniti još jedan zločin. Zbog zločina jedne osobe, vi nemate pravo ubiti drugu osobu. Nemate pravo to dijete ubiti! Ako ga baš ne možete zavoljeti, možete ga dati na posvajanje", rekao je Poljaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesor Poljaković je, osim napada na Ustavni sud, kritizirao Crkvu koja, po njegovom mišljenju, nedovoljno osuđuje kontracepciju. "I Hitler je u vrijeme Drugog svjetskog rata ubio 1,5 milijuna djece i onda nam kažu da naše društvo želimo vratiti u mračno doba. To su marksisti koji izvrću stvarnost i povijesne činjenice, a neki od njih i danas predaju na fakultetima. 

Pobačaj je ubojstvo, a sve zlo počinje nakon seksualne revolucije kada na scenu stupa kontracepcija. No iako sam vjernik i cijelog sam života u Crkvi, kao instituciju je moram kritizirati jer u mojih 60 godina života nikada nisam čuo niti jednog svećenika da je s oltara rekao bilo što protiv kontracepcije", rekao je Poljaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Legalizacija nečega ne znači da je to i moralno ispravno. To samo znači da vas vlast neće goniti. Oni koji smatraju da će zabrana pobačaja dovesti do nelegalnih pobačaja, pa će žena izlagati svoje zdravlje i život riziku, također kao argument ne stoji. 

Vi idete nekoga ubiti i htjeli biste da je to bez rizika?! Naravno da se izlažete riziku jer vi idete nekoga ubiti", smatra Poljaković koji je također poručio kako je odluka Ustavnog suda tužan dan za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo