Što su 'cugali', 'pocugali' su / Dalmatinci negoduju zbog zabrane 'cuganja' na zidićima: 'Ajde pustite mlade da žive. Prije nego šta zbog velike brige institucija odsele u Irsku'

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Što su 'cugali', 'pocugali' su: redari će po splitskim zidićima s 500 kn kažnjavati 'ekipu' koju ulove s alkoholom'

24.3.2017.
9:29
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Iako se o alkoholiziranju na javnim mjestima pisalo već odavno, točnije kako će se ono totalno zabraniti, tu praksu nitko nije 'šljivio' ni pet posto.

Sada je to tema koja se ponovno otvara. Predloženim izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu, o kojima će vijećnici odlučivati na idućoj sjednici Gradskog vijeća koja se održava 28. i 29.ožujka, zabranila bi se, naime, konzumacija alkohola na javnim mjestima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog učestalih pojava okupljanja radi konzumiranja alkoholnih pića na javnim površinama i stvaranja nereda, odnosno nedoličnog ponašanja na tim mjestima, iskazala se potreba sankcioniranja takvog ponašanja kroz dopunu važeće Odluke o komunalnom redu - stoji u obrazloženju prijedloga, koji ipak predviđa nekoliko iznimaka, piše Slobodna.

Konkretno, izuzeta od te odluke bila bi Matejuška, kao tradicionalno okupljalište mladih i starijih, na području mula i parka uz Obalu Ante Trumbića, a isto bi vrijedilo i za neposrednu blizinu boćališta, osim onih koja se nalaze 100 metara od školskih i predškolskih ustanova te igrališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tu su vijest reagirali i administatori FB grupe Dnevna doza prosječnog Dalmatinca, čiju vam objavu prenosimo u cijelosti:

"Je*ateled, Grad Split donosi odluku da se ljudima zabranjuje pit po zidićima. A šta se onda triba radit? Drogirat po kafićima? Aloooo a di je Mediteran? Di je empatija prema onima šta vole sidit, pričat i pijuckat a nemaju dvista kuna za seljobersku muziku i ture? Ili ne žele grezi mainstream? Šta, vi pod parolon brige za mlade krojite ovaj svit po miri ugostitelja? Di su vas pravili? Na stolu u kafani?! Ajde povucite te gluposti i pustite mlade da žive. Prije nego šta zbog velike brige institucija odsele u Irsku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo