'NEMA RASKOLA, NEMA EGZODUSA' / Ahmetotović kod Stankovića: 'Neki u SDP-u su postali sami sebi najvažniji i to se sad vidi'

Image
Foto: Screenshot/HRT

"Saborski zastupnici učahurili su se u saborske fotelje i naprosto je postalo bitno samo hoćeš li biti za četiri godine na listi za Sabor". kaže

10.10.2021.
15:36
Screenshot/HRT
VOYO logo

Četrnaest izbačenih ili opomenutih saborskih zastupnika SDP-a ovaj je tjedan osnovalo novi klub pod nazivom Klub socijaldemokrata, zajedno s još četvoricom prije izbačenih saborskih zastupnika SDP-a. Novi klub s 18 zastupnika postao je najjači oporbeni klub u Saboru.

Gostujući Nedjeljom u 2  politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović rekla je da ne vidi kao poraz to što SDP više nema najveći oporbeni klub, a ne vidi ni raskol u  Klubu SDP-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"SDP se suočava s već prilično vremena s unutarstranačkim problemima. Svi oni koji su istupali o stranci na način da su iznosili takozvani prljavi veš - ja ne bih to tako ni nazvala, nego bih rekla nekakve probleme koje svaka stranka ima - u javnost, nisu doprinijeli rejtingu SDP-a, nisu doprinijeli izgradnji onih politika koje će birači prepoznati", kaže Ahmetović.

Image
'OVO MI JE EMOTIVAN TRENUTAK' /

Izbačeni SDP-ovci osnovali novi klub, Bernardić: 'Od svega je ostala samo partija i to u najgorem smislu riječi'

Image
'OVO MI JE EMOTIVAN TRENUTAK' /

Izbačeni SDP-ovci osnovali novi klub, Bernardić: 'Od svega je ostala samo partija i to u najgorem smislu riječi'

Nema egzodusa iz SDP-a

Rekla je i da, što se tiče sadašnje situacije, ne očekuje nikakav egzodus iz SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, tu će uvijek biti nezadovoljnika koji ne znaju cijelu informaciju, koji se solidariziraju s nekim ljudima u SDP-u koji ne iznose baš potpunu istinu ili nekako ipak polovično iznose informacije, a vrlo često je baš svakom članu na terenu objasniti ponaosob potpunu priču", rekla je Ahmetović.

Rekla je da ne želi preko medija ikoga prozivati imenom i prezimenom, ali na decidirano pitanje Aleksandra Stankovića o Rajku Ostojiću koji je isključen još ljetos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekla je da bi bila sretnija da se nije povukao, već da se angažirao kao liječnik za vrijeme pandemije, kao najpozvaniji član SDP-a, da u Saboru iskoristi svo svoje znanje da pomogne SDP-u i ukaže građanima na sve nepravilnosti i nedostatke postupanja Vlade u pandemiji.

'Povukao se i kovao plan ručenja legitimnog vodstva'

" Što je taj čovjek napravio? Jednostavno se povukao i u pozadini vjerojatno kovao plan kako srušiti aktualna legitimno i legalno izabrana stranačka tijela - predsjednika Predsjedništvo i Glavni odbor, rekla je Ahmetović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za raskol koji nije raskol u SDP-ovom klubu krivi elitizam pojedinih članova.

 Rekla da je još u unutarstranačkim izborima, kada se kandidirala za predsjednicu stranke, govorila o tome da su saborski zastupnici u SDP-u postali sebi najvažniji te da su postali elita stranke kakva ni ne može postojati u socijaldemokratskoj stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I to se sad pokazuje", dodala je.

Rekla je da se od saborskih zastupnika traži da budu konstantno u vezi s terenom te da SDP na tome sada radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po čemu se SDP uopće suštinski razlikuje od HDZ-a

"Saborski zastupnici učahurili su se u saborske fotelje i naprosto je postalo bitno samo hoćeš li biti za četiri godine na listi za Sabor, hoćeš li biti dovoljno visoko i hoćeš li osvojiti mjesto predsjednika nekog od saborskih odbora", rekla je Ahmetović.

Na pitanje po čemu se SDP ideološki razlikuje od HDZ-a, Ahmetović je rekla da žive na socijaldemokratskim postavkama koje se ne mogu usporediti s HDZ-ovom agendom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ideologija SDP-a danas je jednaka prilika za sve, socijalna pravednost i solidarnost. A kad kažem jednaka prilika za sve, nije to ona floskula koju vole ljudi slušati, odnosno reći kada nemaju što reći, nego je to ono što sam ja sama doživjela. Mislim na to da svako dijete danas mora imati jednaku priliku obrazovati se, a što će mu onda dati priliku da uspije u životu", tvrdi Ahmetović.
Dodala je da je takve politike i sama uvela kao načelnica Omišlja.

"To je moj san i san socijaldemokracije da to bude preslikano i na čitavu razinu", rekla je Ahmetović.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo