pa super... / Ah, kako lako do drugog posla. Smijenjen jer nije uspio obnoviti Baniju, a sada je savjetnik u Gradu Zagrebu - za obnovu

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL/RTL

Gordan Hanžek, smijenjen je s mjesta državnog tajnika, 11. siječnja zbog afere u kojoj se otkrilo da je kao službeno vozilo koristio luksuzni Audi Q7. Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje kojim je rukovodio ugašen je i pripojen Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja. Sada se vratio na bivše radno mjesto voditelja za gradske projekte u Sektoru za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata.

26.9.2023.
13:12
Josip Regovic/PIXSELL/RTL
VOYO logo

Gordan Hanžek, smijenjeni državni tajnik i nekadašnji šef ugašenog Središnjeg državnog ureda za obnovu od 20. veljače zaposlen je u Gradu Zagrebu kao savjetnik, doznaje Telegram.

Hanžek je zaposlen na radnom mjestu višeg stručnog savjetnika – voditelja za gradske projekte u Sektoru za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata u Gradskom uredu za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plaća na tom radnom mjestu iznosi 2602,80 eura bruto ili u bivšoj valuti, riječ je o 19.593 kuna.

Image
Oduzet narkodileru, a sad /

Treba li šef Ureda za obnovu voziti automobil kakve imaju nogometaši Real Madrida?

Image
Oduzet narkodileru, a sad /

Treba li šef Ureda za obnovu voziti automobil kakve imaju nogometaši Real Madrida?

Podsjetimo, Hanžek je kao službeno vozilo koristio luksuzni Audi Q7 koji je zaplijenjen osuđenom dileru kokaina. Nakon što je ta afera otkrivena, premjer Andrej Plenković,11. siječnja zahvalio mu se na suradnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hanžek je do 28. veljače 2021. godine, odnosno do imenovanja državnim tajnikom, radio kao viši stručni savjetnik pročelnika za građenje objekata društvenih djelatnosti i stanogradnju izvan ustrojstvenih jedinica u Gradskom uredu za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Grad Zagreb nije imao izbora jer je ovaj kao državni službenik imao pravo povratka na bivše radno mjesto. Na bivšem radnome mjestu plaća mu je bila nešto veća nego sada jer je koeficijent složenosti poslova bio 3.38, a sada je 2.72.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje kojim je Hanžek rukovodio bio je toliko neuspješan da je s vremenom ugašen, odnosno pripojen Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja.

Dok su građani u kontejnerima čekali obnovu Hanžek je luksuznim autom obilazio teren kako bi ga tamo snimali za promotivne videe o fantastičnom uspjehu obnove. Sve je bilo plaćeno javnim novcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promo filmovi su uklonjeni zbog negodovanja javnosti i kako se država ne bi dalje sramotila.

POGLEDAJTE VIDEO: Šef Ureda za obnovu nakon vraćanja Audija Q7 o svojoj daljnjoj sudbini: 'Premijer će odlučiti'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo