Todoriću ni traga /

Agrokorove dionice dosegnule dno: mirovinski fondovi izgubili čak 200 milijuna kuna

Nakon pola godine obustave počelo je trgovanje dionicama tvrtki Agrokora, a dionica Leda, koja je prije točno godinu dana vrijedila 11.225kn, jučer je pala na 603 kune

4.11.2017.
18:34
VOYO logo

Na samo burzovno dno je potonula dionica Leda i za sobom povukla mirovine građana. Istovremeno, Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak tuži Davora Bernardića, a šef SDP-a mu uzvraća nećeš me spriječiti. Uz sve to, Ivici Todoriću još uvijek ni traga, no i dalje piše blog.

Pogon Leda i dalje radi. Sladoledi se proizvode. Nitko od radnika nije otpušten - ali pitanje je hoće li tako biti i sljedeće godine. Jer vrijednost tvornice - rekordno je niska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je nakon pola godine obustave počelo trgovanje dionicama tvrtki Agrokora, a dionica Leda, koja je prije točno godinu dana vrijedila 11.225kn, pa krajem travnja zamrznuta na 3450 kuna - jučer je pala na 603 kune. Samo na tim dionicama jučer su tri mirovinska fonda izgubila oko 200 milijuna kuna.

Istovremeno, novi međusobni okršaji oko Agrokora. Vladinu povjereniku Anti Ramljaku nije se svidjelo kada ga je lider najjače oporbene stranke sa soborske govornice stavio u kontekst veleizdaje i otimačine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U građanskom postupku tužio sam Davora Bernardića koji uporno ponavlja cijeli niz neistinih konstrukcija", kazao je Ante Ramlja. Bernardić je uzvratio: "Plenkovićev povjerenik neće me omesti u rasvjetljavanju istine. Rrazgovor ćemo voditi na sudu. Osobno ću zatražiti skidanje svog imuniteta", najavio je predsjednik SDP-a.

Bivši ministar gospodarstva iz redova MOST-a smatra da Ramljak treba imati deblju kožu.

"Ramljak bi trebao prihvatiti kritike za netransparentnost u Agrokoru. Ako se on našao uvrijeđenim, što je onda s onima koji traže odgovore o funkcioniranju Agrokora", kazao je Tomislav Panenić, saborski zastupnik MOST-a.

Odgovora nema ni na drugom frontu. Dva tjedna nakon objave crvene interpolove tjeralice, Todoriću ni traga. A on i dalje objavljuje na svom blogu. U jednom od najvećih postova dosad tvrdi da je međunarodni tim stručnjaka, iako ne navodi tko točno, analizirao izvješće revizije koje je predstavio Ante Ramljak, pa kaže da su ustanovili kako je Ramljakovo izlaganje bilo nepotpuno i neprecizno. Od Todorićevih riječi, policiju puno više zanima njegova lokacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U biti to pokazuje da su ti europski uhidbeni nalozi i internetska sigurnost da je to sve zemlja smiješka, znači što sve mogu raditi teroristi ako paceri na ovaj način mogu proći. Ili ne postoji politička volja da ga se privede, znači da šute ili su policije jednostavno kompletno nesposobne", kazao nam je Lucijan Carić, stručnjak za sigurnost na internetu.

Sposobne nove kolege traže u Konzumu - pa je tako nova uprava objavila niz oglasa u kojima obećava božićnice, uskrsnice, regres i privatno zdravstveno - svima koji dođu raditi kod njih. U sustav opterećen dugom teškim 58 milijardi kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo