eskalacija krize / Afera Klinika za tumore: Ravnatelj KBC-a Sestre Milosrdnice Mario Zovak podnio ostavku!

Image
Foto: Pixsell

"Ostavka je neopoziva", poručio je za RTL.hr Mario Zovak

11.5.2021.
11:15
Pixsell
VOYO logo

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice dr. Mario Zovak podnio je ostavku danas na mjesto v.d. ravnatelja. 

Potvrdio je kratko i za RTL.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Točno je da sam podnio ostavku i ona je neopoziva", rekao nam je Zovak. 

Formalno još ju treba potvrditi Upravno vijeće bolnice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak je to afere vezane uz Kliniku za tumore i predstojnicu Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Dijanu Zadravec zbog koje su djelatnici Klinike organizirali i prosvjed, a 17 njih prijavilo ju je i za mobing. 

Zovak je razloge svoje odluke pojasnio detaljno u priopćenju:  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštovani, s današnjim danom dajem ostavku na mjesto v. d. Ravnatelja KBC Sestre milosrdnice.

Od 2003. sudjelujem u radu Ravnateljstva KBC-a, kao pomoćnik Ravnatelja, zamjenik Ravnatelja, savjetnik Ravnatelja, Ravnatelj i na kraju v.d. Ravnatelja.

U svom sam radu uz rad na Klinici za kirurgiju čiji sam Predstojnik od 2011. pokušao dati svoj maksimalni doprinos razvoju i napretku KBC-a Sestre milosrdnice. Ostvarili smo više projekata čime smo osigurali opstojnost KBC-a koji je prema učinjenom druga najveća bolnička ustanova u RH, i to upravo u ova teška vremena pandemije, potresa i teške financijske situacije u hrvatskom zdravstvu.

Prema prethodnom dogovoru s UV ostavku dajem neposredno pred otvaranje natječaja za Ravnatelja KBC-a, a kako bismo uklonili i najmanju natruhu prigovora u procesu kandidiranja poštovanih kolegica i kolega koji imaju ambiciju voditi ovu uglednu ustanovu.

Image
potpisalo 17 djelatnika /

Djelatnici Klinike za tumore prijavili Zadravec za mobing: 'Ovo je naš vapaj za zaštitu i pomoć nadležnih institucija'

Image
potpisalo 17 djelatnika /

Djelatnici Klinike za tumore prijavili Zadravec za mobing: 'Ovo je naš vapaj za zaštitu i pomoć nadležnih institucija'


Istovremeno smo svjedoci kriznih situacija koje KBC prolazi, od kojih je kadrovski deficit na Zavodu za radiologiju sada doista problem koji ugrožava normalno funkcioniranje KBC-a. Ove probleme koji zahtijevaju i radikalne mjere svakako treba rješavati Uprava KBC-a sa čvrstim mandatom.

Veliku zahvalu dugujem UV naše ustanove na čelu s g. Tomislavom Dulibićem koji svoju funkciju Predsjednika obnaša ne formalno, već doista kroz borbu za financijski i stručni status ove ugledne ustanove koja ove godine obilježava 175 godina postojanja.

Budućoj Upravi želim puno uspjeha u radu na boljitak KBC-a Sestre milosrdnice, naših bolesnika i djelatnika. Stojim na raspolaganju za stručnu suradnju u budućnosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa



FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo