AFERA AGROKOR NIJE NAŠTETILA HDZ-u, SDP ZAUSTAVIO PAD: / Stranka zbog koje je Vlada opstala ima tek 1 posto podrške!

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Afera Agrokor politički je obilježila listopad.

27.10.2017.
19:30
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

A kako su građani stranke „nagradili“ ili „kaznili“ na tim aferama pokazuje redovito istraživanje Dnevnika Nove TV Crobarometar.

HDZ nije kažnjen, SDP profitirao

HDZ je zaustavio rujanski pad potpore među biračima i listopad završava s potporom od 32,5 posto. Istodobno je pad iz proteklog mjeseca zaustavio SDP i sada uživa potporu 23,4 posto birača. Živi zid među biračima povećava potporu i trenutačno ih podržava 10,5 posto birača. MOST pak ima 6,9 posto potpore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Stranke koje na kraju odlučuju

Milan Bandić 365 trenutačno uživa potporu 4,2 posto ispitanika, a IDS 2,3 posto. Slijedi HSU s potporom od 2 posto ispitanika, a HSS je na 1,9 posto. Reformisti Radimira Čačića mogu računati na potporu 1,5 posto birača, HDSSB Branimira Glavaša na 1,1 posto, a HNS je na 1 posto potpore.

Image

Ostale stranke imaju ukupno 4 posto potpore. Zanimljivo, HSLS ima potporu 0,7 posto, Promijenimo Hrvatsku 0,8 posto, Neovisni za Hrvatsku 0,5 posto, a GLAS 0,4 posto. Neodlučnih je 7,3 posto birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pesimistična Hrvatska

70 posto birača misli kako zemlja ide u lošem smjeru, što je drugi najlošiji rezultat posljednjih šest mjeseci, a tek njih 22 posto misli suprotno. Ne zna njih 8 posto.

Vladinim potezima sve manje se vjeruje

63 posto ispitanika ne odobrava poteze Vladinih politika i to je već peti mjesec kako raste nezadovoljstvo. Istodobno, politike Plenkovićeva kabineta odobrava njih 28 posto, a njih 9 posto ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koalicija će opstati, ali...

Da će Vladina koalicija odraditi mandat do kraja, misli 63 posto ispitanika. To je pad potpore u odnosu na posljednje mjesece kada su birači vjerovali da će do 2020. u Banskim dvorima biti isti stanari. Da će se koalicija raspasti i prije, misli pak 27 posto ispitanika, a ne zna njih 10 posto.

Image

NAPOMENA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživanje je provela agencija IPSOS između 1. i 20. u mjesecu na uzorku od 975 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3%, a za rejtinge stranaka +/-3,6%.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo