neočekivani praznici / 21. stoljeće, gdje si? Učenici jedne škole ovog tjedna bez nastave jer nemaju grijanje!

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U pitanju nije nikakav praznik već nema škole jer sustav grijanja neće raditi najkasnije do idućeg ponedjeljka

23.10.2018.
8:37
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

U posljednje vrijeme upozoravamo na loše uvjete osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj. Tako smo nedavno imali priču o strukovnoj školi u Sisku koja je ove godine ušla u eksperimentalni program kurikularne reforme.

Učenici su dočekali "Školu za život", no ne i novu zgradu u koju su trebali useliti još 2015. godine. Neki pak hrvatski osnovci nemaju školsku dvoranu pa ih predsjednica tješi obližnjom livadom, a valpovački učenici ovaj tjedan nemaju nastavu jer nemaju grijanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek nešto više od mjesec dana nakon početka nove školske godine, valpovački učenici Osnovne škole Matije Petra Katančića neočekivano su dobili tjedan dana odmora, no u pitanju nije nikakav praznik već nema škole jer sustav grijanja neće raditi najkasnije do idućeg ponedjeljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest da ne šalju djecu danas u školu stigla na Facebook stranici škole, gdje se ravnatelj Dalibor Košutić ispričao zbog situacije i poručio da je zbog nefunkcionalnog sustava grijanja prisiljen odgoditi održavanje nastave.

Grijanje je, nakon radova, trebalo biti u funkciji 20. listopada, no to se sada prolongira za narednih tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste roditelj i imate slične probleme s grijanjem u školi Vaše djece, slobodno nam se javite na info@rtl.hr, a mi ćemo objaviti Vašu priču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo