razdor i u tuđmanovoj obitelji / 20. obljetnica Tuđmanove smrti u sjeni predizborne kampanje: Tko mu je bliži - Škoro ili Grabar-Kitarović?

Dva desetljeća poslije njegove smrti u predsjedničkoj kampanji upravo na Tuđmanu se lome koplja

10.12.2019.
18:57
VOYO logo

Uz dva okrugla stola u Zagrebu o Franji Tuđmanu i njegovim politikama, u središnjici HDZ-a otvorena je izložba “Tuđman – sve za Hrvatsku”. Prikazane su slike iz desetogodišnjeg mandata prvog hrvatskog predsjednika te predizborni plakati. 

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložbu je otvorio Tuđmanov nasljednik na čelu HDZ-a Andrej Plenković koji je upalio i lampaš nasuprot središnjice stranke, a pred popularnom Džamijom, kojima je ispisana poruka ''Hvala ti''.

A u zagrebačkoj katedrali večeras je održana misa zadušnica za prvog hrvatskog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva desetljeća poslije njegove smrti u predsjedničkoj kampanji upravo na Tuđmanu se lome koplja. Tko je nasljednik njegovih ideja, i koji mu je kandidat najbliži - pitanja su koja su podijelila i samu Tuđmanovu obitelj, ali i dvoje protukandidata Kolindu Grabar-Kitarović i Miroslava Škoru.

''Miroslav Tuđman je jasno rekao da podržava našu kandidatkinju, Kolindu Grabar-Kitarović. Svatko ima pravo odabira. Sasvim sigurno je da je HDZ sljednica učenja doktora Franje Tuđmana", rekao je šef Sabora Gordan Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su jasno rekli, svaki svoje", komentirao je Plenković, a na pitanje je li riječ o razdoru u obitelji premijer je kratko dodao: 'To morate njih pitati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo