Play ponuda

VELIKI OBRAT U AFERI DNEVNICE? / 'Na spornim putnim nalozima uopće nije potpis Tomislava Sauche'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Moguć je novi veliki preokret u aferi Dnevnice. Vještak koji je 20 dana radio na dokumentima iz tog slučaja tvrdi kako na spornim putnim nalozima nije potpis Tomislava Sauche.

18.4.2017.
8:29
Luka Stanzl/PIXSELL
Play ponuda

‘OVDJE NIJE RIJEČ SAMO O POTPISU’: Supruga Tomislava Sauche iznijela je nevjerojatan detalj o njegovu rukopisu

Image
'OVDJE NIJE RIJEČ SAMO O POTPISU': /

Supruga Tomislava Sauche iznijela je nevjerojatan detalj o njegovu rukopisu

Image
'OVDJE NIJE RIJEČ SAMO O POTPISU': /

Supruga Tomislava Sauche iznijela je nevjerojatan detalj o njegovu rukopisu

Kako donosi Jutarnji list u tiskanom izdanju od utorka, zaključak je to stalnog sudskog vještaka za grafologiju koji je po nalogu obrane Tomislava Sauche napravio vještačenje potpisa na istih onih 127 putnih naloga za koje su MUP-ovi vještaci rekli da se nedvojbeno ili vrlo vjerojatno na njima nalazi Sauchin potpis.

Vještak je u svojem mišljenju dodao kako je za sada nepoznati skriptor imitirao samo jedan grafički oblik nespornih potpisa i ponavljao ga, uz jednu podvarijaciju, mnogo puta godinama.

"Utvrđena razlika u ritmu pisanja, strukturi poteza, a naročito respektirajući okolnosti što sporni potpisi ne sadrže prirodnu i izrazitu varijabilnost rukopisa/potpisa Tomislava Sauche unutar duljeg razdoblja, imala bi isključujuću dokaznu vrijednost. Naime, svi oblici potpisa, kako prirodno i spontano koristi Tomislav Saucha, unutar tako dugog razdoblja i tako velikoga broja spornih dokumenata, moraju se pojaviti u svim svojim varijacijama, što u ovom predmetu nije slučaj", navodi se u nalazu i mišljenju stalnog sudskog vještaka za grafologiju, navodi Jutarnji list.

Play ponuda
Play ponuda