Predsjednik Srbije AleksandarVučić i bivši veleposlanik Srbije u Njemačkoj, profesor Ivo Visković , a raspon tema je bio širok - prvenstveno o vanjskoj polici, ulozi Srbije u politici BiH, priznanju Kosova. No nakon što je na kritike odgovorio hvaleći se gospodarskim uspjehom Srbije profesor Visković je "matirao Vučića" svojim pitanjem o tome zašto je Hrvatska i dalje ekonomski uspješnija od Srbije.

"Žao mi je, predsjedniče, ali ja želim iskreno reći nešto što često čujem od prijatelja i poznanika: kad kažete da ćemo preteći Hrvatsku, kako je nismo dosad pretekli kada ima upola manje stanovnika nego mi?, rekao je Visković.

Ispočetka, Vučić je ostao bez riječi, da bi nakon sekundu, dvije odgovorio kako se razlike ipak smanjuju.

"Zato što ne možete promijeniti ekonomiju za godinu ili dvije. Prije samo 4 godine, BDP Hrvatske je bio 49 milijardi eura, a Srbije 37 milijardi. Mi smo u zaostatku, mi smo bili prvobitna zajednica za njih. Sljedeće godine mi ćemo biti na 50 milijardi, i oni će biti na 50 milijardi. Zar to nije fantastičan uspjeh? Nikada u povijesti Srbija nije bila blizu Hrvatske. Nema ona duplo manje već ima 1,65%... Nemamo mi 7,5. Po službenim podacima je 7 prema 4,5 ali nemaju oni 4,5, a teško da i mi imamo sedam. Svejedno, manji je odnos ali su oni uvijek bili daleko ispred nas. Oni imaju veće plaće. Ne zaboravite da je njihova prosječna plaća bila 880 eura kada je naša bila 320. Njihova će biti 960, a naša će biti 550. To su ogromna smanjenja u razlikama i ogroman napredak Srbije, a neću govoriti o svim ostalim tipovima moći: zdravstvene moći koja je važna..., rekao je Vučić, ističući kako se Srbija bolje nosi s epidemijom od mnogih zemalja EU, pohvalivši pritom i Hrvatsku koja se "sjajno bori".

(Dio o Hrvatskoj počinje u 43:20)

Matirao ga!, Svaka čast profesore

Viskovićevo pitanje i Vučićev odgovor izazvao je prilične reakcije na društvenim mrežama.