IZRAEL NAJAVLJUJE OFENZIVU / Vođa Hamasa ima tri zahtjeva za razmjenu talaca. Dogovor pokušavaju postići posrednici

Image
Foto: Profimedia

Sinwar i dalje traži zajamčeni kraj rata, rekao je izvor blizak čelniku Hamasa za izraelsku televizijsku postaju Channel 12 u četvrtak navečer. Izrael je to do sada odbacivao

3.5.2024.
6:57
Profimedia
VOYO logo

Čelnik palestinske islamističke organizacije Hamas u Pojasu Gaze, Yehya al-Sinwar, i dalje ima tri zahtjeva u pregovaračkoj ponudi za dogovor o taocima, izvijestili su mediji.

Sinwar i dalje traži zajamčeni kraj rata, rekao je izvor blizak čelniku Hamasa za izraelsku televizijsku postaju Channel 12 u četvrtak navečer. Izrael je to do sada odbacivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinwar navodno želi pismeno preuzetu obvezu "bezuvjetnog prekida borbi".

Po izraelskoj televiziji, al-Sinwar također zahtijeva da Izrael ne sprječava povratak palestinskih zatvorenika, koji bi trebali biti pušteni u zamjenu za taoce otete iz Izraela, na Zapadnu obalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema najnovijem nacrtu sporazuma, Izrael želi poslati one koji služe doživotnu kaznu u Pojas Gaze ili u inozemstvo.

Image
STRAŠNA SVJEDOČANSTVA /

Rebra im se vide ispod kože i jedva hodaju. Gaza je postala pakao za djecu

Image
STRAŠNA SVJEDOČANSTVA /

Rebra im se vide ispod kože i jedva hodaju. Gaza je postala pakao za djecu

Nadalje, čelnik Hamasa želi pojedinosti o materijalima koje Izrael neće dopustiti da budu dostavljeni u Gazu radi obnove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izvješću, u Izraelu se pretpostavlja da Hamas neće dati jasno negativan odgovor na prijedlog zbog međunarodnog pritiska. Dogovor trenutačno pokušavaju postići egipatski posrednici, uz podršku SAD-a.

Militantna islamistička organizacija Hamas prethodno je najavila da će ponovno poslati izaslanstvo u Egipat kako bi zaključili neizravne pregovore koje se vode s Izraelom o sporazumu o oslobađanju talaca i prekidu vatre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državna egipatska televizijska postaja Al-Kahira News izvijestila je da izaslanstvo Hamasa treba stići u Kairo u iduća dva dana na nastavak pregovora.

Izraelska vlada najavila je skori početak ofenzive u Rafi na jugu Pojasa Gaze na granici s Egiptom ukoliko se ne postigne dogovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Podzemni svijet: Pogledajte kako izgleda Gaza Metro - Hamasov labirint 500 kilometara dugih podzemnih tunela

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo