OGLAS

SVIREPI ZLOČIN / Uhićen glavni osumnjičeni za stravično ubojstvo Vanje Đorčevske (14): Pronašli ga u Turskoj

Image
Foto: Ministarstvo unutarnjih poslova Makedonije/Youtube Screenshot

Prvo je ubijen frizer Pančo Žežovski, kojeg je otela ista skupina kao i Vanju. Ubijen je zbog duga od 500 eura, a jedina poveznica s tinejdžericom je njegov automobil kojim su oteli djevojku, ali i pištolj kojim su oboje ubijeni

5.12.2023.
22:11
Ministarstvo unutarnjih poslova Makedonije/Youtube Screenshot
VOYO logo

Ljupčo Palevski-Palčo, koji je osumnjičen za otmicu i ubojstvo Vanje Đorčevske (14) i Pančea Žežovskog uhićen je, doznaje "Skopje1".

Prema neslužbenim informacijama priveden je na granici nakon raspisane međunarodne tjeralice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski na press konferenciji potvrdio je da je Palčo uhvaćen u Turskoj. Opisao ga je kao organizatora i izvršitelja te dodao da su informacije o njegovoj lokaciji dobivene operativno-obavještajnim putem.

Podsjetimo, prvo je ubijen frizer Pančo Žežovski, kojeg je otela ista skupina kao i Vanju. Ubijen je zbog duga od 500 eura, a jedina poveznica s tinejdžericom je njegov automobil kojim su oteli djevojku, ali i pištolj kojim su oboje ubijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Palčo je, inače, bivši građevinski mogul, danas vođa radikalne proruske Desne stranke, kojemu boravak u zatvoru nije stran, kako je za RTL Direkt rekla Milka Smilevska, novinarka Al Jazeere iz Skopja, iza rešetaka je bio i zbog tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska.

Image
LICE ZLA /

Živio u Zadru, proizvodio peći, opskurni teoretičar zavjera često gostovao i na televiziji. Tko je Vanjin krvnik?

Image
LICE ZLA /

Živio u Zadru, proizvodio peći, opskurni teoretičar zavjera često gostovao i na televiziji. Tko je Vanjin krvnik?

"On je nakon 2002. otišao u Hrvatsku i živio je u Zadru, i tamo se bavio proizvodnjom peći za palete. Taj mu biznis u jednom dijelu nije uspio, i zbog toga su ga hrvatske vlasti privele i držale u pritvoru zbog nekih neraščišćenih imovinsko-pravnih odnosa", rekla je Smilevska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednje vrijeme imao je i podcast na kojem je širio teorije zavjere, tako je i prošlog tjedna, dok je trajala potraga za Vanjom, pričao o "globalnoj kriminalnoj strukturi u kojoj je Makedonija pretvorena u servis za pranje ogromnih iznosa novca". Naravno, koliko god ekstreman i oprskuran bio, javnost u Makedoniji je u šoku da Palevski stoji iza otmice i ubojstva.

POGLEDAJTE VIDEO: Živio u Zadru, proizvodio peći, opskurni teoretičar zavjera često gostovao i na televiziji. Tko je Vanjin krvnik?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Azbuka našeg života
Love Island: All stars
Brak na prvu
Hell's kitchen
Dosje Jarak
default_cta
Poseta
Obiteljske tajne
Opake djeveruše
San snova
Priča o čarobnjaku
default_cta
Zbrka u uredu
Ljubavna zamka
Trener ubojica
VOYO logo