UBILI GA SPASIOCI / Medvjed napao tinejdžericu u šumi, dovukao je do litice pa bacio: 'Tijelo su našli u provaliji'

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Iz gorske službe spašavanja kažu da je ovdje, vrlo vjerojatno, riječ o 'izravnom napadu, što nije tipično za medvjede'

10.7.2024.
19:30
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Tinejdžerica (19) u Rumunjskoj planinarila je s dečkom, a onda ju je napao i ubio medvjed. Vukao ju je do litice i onda bacio s oko sto metara visine.

Dečko žrtve rekao je da ju je medvjed prvo zgrabio za nogu pa vukao sa staze, piše Daily Mail. Pronašli su tijelo žrtve, ali spasioci su reagirali u opasnim uvjetima jer je medvjed još bio u blizini i još uvijek agresivan. Zato su morali ubiti medvjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žrtvin dečko, čiji identitet nije otkriven, svjedočio je stravičnom napadu u kojem je on ostao neozlijeđen. Za Stirile Pro TV rekao je da su se on i njegova djevojka penjali prema vodopadu Spumoasa kada se medvjed pojavio na stazi.

"Bilo je neočekivano. Pokušao sam preplašiti medvjeda, ali dogodila se nesreća. Radije bih da sam to bio ja", izjavio je dečko nesretne djevojke'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspio se spasiti, a kad su ga spasioci našli, bio je u stanju šoka.

Govoreći za CNN-ovu Antena 3, predsjednik gorske službe spašavanja , Sabin Corniou je rekao: "Prema informacijama koje imamo, medvjed je napao mladu ženu na stazi, odvukao je u raslinje pored staze i negdje u vegetaciji spustio ju je u provaliju. Medvjed je sišao za njom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moji kolege su se spustili u provaliju, pri čemu su, nažalost, ozljede koje je žrtva imala bile preteške da bi preživjela", dodao je. Naveo je i da do sad nikad nisu imali takvu situaciju s medvjedom. Iz gorske službe spašavanja kažu da je ovdje, vrlo vjerojatno, riječ o "izravnom napadu, što nije tipično za medvjede".

Istaknuli su da moraju vidjeti što se tako naglo promijenilo u ponašanju životinje. Inače, samo u Rusiji ima više medvjeda nego u Rumunjskoj na području Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Naleti na životinje nisu rijetkost. Evo kako reagirati

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo