u zvečanu / Tajani: Na Kosovu ranjeno 11 talijanskih vojnika KFOR-a. SAD osudio napad

Image
Foto: Profimedia

Ministar vanjskih poslova Italije Tajani priopćio je na Twitteru da je među ranjenima 11 talijanskih vojnika KFOR-a, istaknuvši solidarnost s ozlijeđenim vojnicima. Tajani je naveo da su među 11 ranjenih talijanskih vojnika 'trojica u teškom stanju, ali izvan životne opasnosti'

29.5.2023.
20:50
Profimedia
VOYO logo

Sjedinjene Država najoštrije su osudile nasilne akcije prosvjednika u Zvečanu uključujući napade protiv KFOR-a, a talijanski ministar vanjskih poslova Antonio Tajani rekao je da je među ranjenim pripadnicima mirovnih snaga 11 vojnika talijanskog kontingenta.

Američki veleposlanik u Prištini Jeffrey Hovenier u povodu incidenata u kojima je ozlijeđeno više osoba, među kojima i vojnici međunarodnih mirovnih snaga, na Twitteru je ponovio poziv SAD-a na hitan prekid nasilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjedinjene Države najoštrije osuđuju nasilne akcije demonstranata danas u Zvečanu, uključujući uporabu eksploziva protiv pripadnika KFOR-a koji žele održati mir. Ponavljamo naš poziv na hitan prekid nasilja ili akcija koje potiču tenzije ili promoviraju sukob", napisao je američki diplomat.

Ministar vanjskih poslova Italije Tajani priopćio je na Twitteru da je među ranjenima 11 talijanskih vojnika KFOR-a, istaknuvši solidarnost s ozlijeđenim vojnicima. Tajani je naveo da su među 11 ranjenih talijanskih vojnika "trojica u teškom stanju, ali izvan životne opasnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vojska Italije nastavlja se zalagati za mir“, poručio je Tajani.

Image
NAJMANJE 50 /

Na sjeveru Kosova više ozlijeđenih u sukobu prosvjednika i vojnika KFOR-a

Image
NAJMANJE 50 /

Na sjeveru Kosova više ozlijeđenih u sukobu prosvjednika i vojnika KFOR-a

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani rekla je da tenzije na sjeveru izazivaju "ilegalne srpske strukture pretvorene u kriminalne bande" koje su napale kosovsku policiju, KFOR i novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beogradski mediji izvijestili su ranije da su najmanje dvije osobe ozlijeđene tijekom popodneva u općini Zvečan na sjeveru Kosova u sukobu snaga KFOR-a i prosvjednika koji se protive dolasku albanskih gradonačelnika izabranih na izborima koje su Srbi bojkotirali.

Portal beogradskih Večernjih novosti, pozivajući se liječnike u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, tvrdi da se toj zdravstvenoj ustanovi javilo "više od 50 građana" s ozljedama od šok bombi, gumenih metaka i bojevog streljiva. Jedan muškarac je podvrgnut operaciji i u teškom je stanju jer ima prostrijelnu ranu, dok je druga osoba s teškim ozljedama "u fazi dijagnostike".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencija Tanjug izvijestila je da je njezin novinar ozlijeđen kad mu je šok bomba pala pod noge, da ima bolove u nozi i blago krvarenje.

Prema izvješću Radija Slobodna Europa (RSE), njihov snimatelj potvrdio je da je vidio i ozlijeđene vojnike KFOR-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada, osim priopćenja talijanskog ministra Tajanija, nema podataka koliko je još vojnika KFOR-a ozlijeđeno.

Radio-televizija Srbije izvijestila je večeras da su jake snage KFOR-a razbile skup građana okupljenih ispred općine Zvečan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo