Ovaj lovac i vlasnik trgovine lovačkom opremom često preko društvenih mrežama reklamira svoj biznis, ali i poziva na ilegalan lov diljem svijeta.

'Potencijal' za odstrel 500 medvjeda godišnje

Tako u posljednjoj objavi prenosi tekst s potala www.dream-hunting.com u kojem se navodi da Hrvatska ima 'potencijal' za odstrel 500 medvjeda godišnje. Organizatori lovačkih izleta hvale se svojim iskusnim vodičima zahvaljujući kojima tijekom tri dana lovci imaju prigodu upucati barem jednog medvjeda, a priložen je i cjenik.

Vuksanović je, podsjećamo, nedavno šokirao javnost objavom da kolje zvijeri i jede njihovo meso, kao i izjavom u jednom tabloidu "Pojeo sam 80 posto životinja koje sam ubio, uključujući i lava na fotografiji. Najukusnije meso koje sam ikad jeo, i vjerojatno ukusnije od toga neću naći - je žirafino".

Pozivao i na ubijanje vukova

Nedavno je Vuksanović pozivao i na ubijanje vukova u Hrvatskoj, uz objašnjenje da je riječ o primjercima težima od sedamdeset kilograma i da će ih lovci bez problema kao trofeje moći transportirati preko granice. Nije spomenuo da je za to propisana kazna od 40 tisuća kuna.

Vukasović živi u gradu Nybru na jugoistoku Švedske i pripadnik je krajnje desnice. Nakon objave da jede ubijene životinje bio je izložen salvama uvreda, no on je rekao da je lov lavova, žirafa, zebri i divljih svinja u Južnoj Africi legalan, i da tu ne vidi ništa problematično.