MUČNI SLUČAJ PREMLAĆIVANJA / Sud iz Ljubuškog za Danas.hr o tome zašto Buntiću nisu odredili pritvor: 'Umjesto toga izrekli smo 2 mjere zabrane'

Image
Foto: Klara Buntić / Slavko Midzor, PIXSELL

Buntiću je izrečena zabrana posjećivanja i prilaska na 100 metara supruzi i njihovoj devetomjesečnoj kćeri kao i mjesta gdje borave. Svakog se dana mora javljati u Policijsku upravu Ljubuški između 7 i 7:30 sati ujutro o ćemu će se voditi evidencija

25.9.2023.
12:16
Klara Buntić / Slavko Midzor, PIXSELL
VOYO logo

Općinski sud u Ljubuškom za Danas.hr komentirao je slučaj bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca Denisa Buntića koji je pretukao svoju suprugu te se trenutno se nalazi na slobodi iako je u njegovoj kući pronađen arsenal oružja.

Isti je sud ranije odbio zahtjev za pritvorom, a mnogi odluku smatraju sramotnom. Među njima je i razočarana supruga posrnulog rukometaša, Klara Buntić koja smatra da su svemu kumovale njegove obiteljske veze na sudu te da je netko drugi da njegovom mjestu, sigurno bi ostao u pritvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umjesto predloženog određivanja pritvora osumnjičenom su određene mjere zabrane, a koje je Sud ovlašten primijeniti kada odlučuje o pritvoru. S obzirom na to da je u konkretnom slučaju utvrđena osnovana sumnja na Kazneno djelo Nasilja u obitelji, Sud je osumnjičeniku izrekao dvije mjere zabrane iz čl. 140a Zakona o Kaznenom postupku FBiH, konkretno točke b. i d. Iz istog članka", poručili su sa Suda u Ljubuškom.

Image
NASILNI DENIS BUNTIĆ /

Novi detalji jezivog slučaja posrnulog rukometaša. Tužiteljstvo će tražiti pritvor: 'Mogao bi ponoviti djelo'

Image
NASILNI DENIS BUNTIĆ /

Novi detalji jezivog slučaja posrnulog rukometaša. Tužiteljstvo će tražiti pritvor: 'Mogao bi ponoviti djelo'

Buntiću je tako izrečena zabrana posjećivanja i prilaska na 100 metara supruzi i njihovoj devetomjesečnoj kćeri kao i mjesta gdje borave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Buntić se svakoga dana mora javljati u Policijsku upravu Ljubuški između 7 i 7:30 sati ujutro o čemu će se voditi evidencija. Mjere će vrijediti do izricanja pravomoćne presude, a nadzirat će ih policajci iz PU Ljubuškog.

"Izrečene mjere se primjenjuju odmah. Ističemo da navedeno rješenje sadrži obrazloženje o razlozima zašto nije određen pritvor nego navedene mjere, a isto rješenje nije pravomoćno, što znači da se nadležno Tužiteljstvo i obrana na isto mogu žaliti u roku od tri dana o čemu će odlučiti vijeće Suda", dodali su sa Suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazali su kako ne mogu komentirati pojedinu nepravomoćnu sudsku odluku.

Njihovo obrazloženje izricanja ovih mjera, a ne pritvora stiže nedugo nakon što je Tužiteljstvo najavilo žalbi na njihovu odluku kojom su odbili određivanje pritvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo traži određivanje pritvora jer smatraju da bi mogao utjecati na svjedoke i tako ometati postupak ili još gore, ponoviti kaznena djela za koja ga se tereti.

Buntić je, podsjetimo, pretukao svoju suprugu u njihovom domu u Ljubuškom koja sada strahuje za svoj život, a detalje obiteljskog nasilja iznijela je u medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tukao me rukama nogama, svime, mislim da je bio neki predmet, ali mi se zacrnilo, čini mi se da je fen u pitanju, po glavi, rebrima, što god ja stigao. On je stvarno bio siguran u to da me ubije", prepričala je za RTL Danas i dodala da je u trenutku napada bio pijan i drogiran.

Otkrila je da to nije jedini put kad je prema njoj bio nasilan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadnji put kad je bio nasilan je bilo dan prije djetetova krštenja, on je dok je mene udarao, imao dijete u rukama. Nitko od prisutnih ga nije sprječavao, upravo zbog toga što je beba bila kod njega", tvrdi.

Policija je u njegovom domu pronašla i veliku količinu oružja, među njima četiri zolje, automate, kalašnjikove, bombe i pištolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Klara Buntić o suprugu za RTL Danas: 'Tukao me i dan prije djetetova krštenja. Nitko ga nije sprječavao...'

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo