NASILNI DENIS BUNTIĆ / Novi detalji jezivog slučaja posrnulog rukometaša. Tužiteljstvo će tražiti pritvor: 'Mogao bi ponoviti djelo'

Image
Foto: Klara Buntić

Unatoč činjenici što je nekadašnji rukometni reprezentativac brutalno pretukao svoju suprugu Klaru pred njihovim devetomjesečnim djetetom, a u domu je pronađen cijeli arsenal oružja, Buntiću je odbijen prijedlog za određivanje pritvora te je nakon privođenja i ispitivanja pušten na slobodu

25.9.2023.
11:03
Klara Buntić
VOYO logo

Tužiteljstvo Zapadnohercegovački kantona ipak će uložiti žalbu na odluku Općinskog suda u Ljubuškom koji je odbio određivanje pritvora nekadašnjem hrvatskom reprezentativcu i rukometašu Denisu Buntiću, prenosi Dnevni avaz.

Podsjetili su da se Buntića tereti za kazneno djela nasilja u obitelji i nedopuštenog državanj oružja ili eksplozivnih tvari iz Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tražili su određivanje pritvora jer smatraju da postoji opravdani strah da bi boravkom na slobodi Buntić mogao utjecati na iskaze svjedoka i ometati kazneni postupak, kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Image
ZANIMLJIVE OPSERVACIJE /

Brkljačić: 'Sustav sporta zakazao je u tome što ne brine o bivšim sportašima'

Image
ZANIMLJIVE OPSERVACIJE /

Brkljačić: 'Sustav sporta zakazao je u tome što ne brine o bivšim sportašima'

Podsjetimo, unatoč činjenici što je nekadašnji rukometni reprezentativac brutalno pretukao svoju suprugu Klaru pred njihovim devetomjesečnim djetetom, a u domu je pronađen cijeli arsenal oružja, Buntiću je odbijen prijedlog za određivanje pritvora te je nakon privođenja i ispitivanja pušten na slobodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova supruga Klara Buntić za RTL Danas ispričala je detalje premlaćivanja od kojeg ne može doći sebi. "Teško mi je, s emocijom prolazim kroz to sve, ipak je moj suprug. Nasilja je nažalost oduvijek bilo, ali nikad kao u ovom intenzitetu zadnjih godina. Veći dio nasilja se dogodio i kad sam bila u drugom stanju, završila sam na prijevremenom porođaju, sve je srećom prošlo u redu", ispričala je.

Nasilje se dogodilo u Ljubuškom gdje bračni par živi i to nije bio prvi put da je digao ruku na nju. No, kako kaže, ovaj put ju je malo dijelilo od smrti te je uspjela iskoristiti trenutak nepažnje i pobjegla preko balkona nakon čega je pozvala rodbinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tukao me rukama nogama, svime, mislim da je bio neki predmet, ali mi se zacrnilo, čini mi se da je fen u pitanju, po glavi, rebrima, što god ja stigao", prepričala nam je i dodala da je u trenutku napada bio pijan i drogiran.

Njegova supruga smatra da se tako brzo na slobodi našao zbog osobnih veza na sudu, odnosno činjenice da njegova majka dugogodišnja zaposlenica Općinskog suda u Ljubuškom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga želi da se slučaj prebaci na neki drugi sud. "On ovdje u Ljubuškom ima preveliki utjecaj. Strah me za vlastiti život, za život mog djeteta, kao i za mog brata jer mu je prijetio da će ga ubiti, da će nas sve dokrajčiti", ispričala je uznemirena žena.

POGLEDAJTE VIDEO: Klara Buntić o suprugu za RTL Danas: 'Tukao me i dan prije djetetova krštenja. Nitko ga nije sprječavao...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo