OGLAS

U FILIPINSKOM ZOO-U / S gotovo 50 godina uginula je Mali, najusamljenija slonica na svijetu. 'Zbog ravnodušnosti i pohlepe...'

Image
Foto: Profimedia

Slavne osobe iz cijelog svijeta, među njima i dr. Jane Goodall i glazbenik Paul McCartney, ranije su se pridružile PETA-inoj kampanji kojom se pozivalo na puštanje Mali u divlji rezervat za životinje u kojemu bi mogla uživati ​​u društvu ostalih slonova. No ni njihovi pozivi nisu urodili plodom

29.11.2023.
9:56
Profimedia
VOYO logo

Uginula je slonica Mali, koja je provela gotovo pet desetljeća sama u kavezu u zoološkom vrtu glavnoga grada Filipina, objavila je u srijedu PETA.

Mali je uginula u utorak u svome betonskom oboru u zoološkom vrtu u Manili, gdje je'Zbog u kavezu provela 46 godina, objavila PETA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog ravnodušnosti i pohlepe, slonica Mali uginula je jednako onako kako je živjela gotovo 50 godina: sama u betonskom oboru u zoološkom vrtu Manile", stoji u objavi udruge za zaštitu životinja.

Image
REGULIRALA PROMET ILI? /

Uzbuna u policiji: 'Na rotoru je koza bez nadzora!' Životinju obuzdali, vlasniku zalijepili kaznu

Image
REGULIRALA PROMET ILI? /

Uzbuna u policiji: 'Na rotoru je koza bez nadzora!' Životinju obuzdali, vlasniku zalijepili kaznu

U divljini se azijski slonovi kreću u prostoru od 25 do 60 tisuća hektara. Čak i da je prostor koji je Mali imala na raspolaganju bio dvostruko ili trostruko veći, bio bi potpuno neadekvatan, kazao je jedan od aktivista PETA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavne osobe iz cijelog svijeta, među njima i dr. Jane Goodall i glazbenik Paul McCartney, ranije su se pridružile PETA-inoj kampanji kojom se pozivalo na puštanje Mali u divlji rezervat za životinje u kojemu bi mogla uživati ​​u društvu ostalih slonova. No ni njihovi pozivi nisu urodili plodom.

"Grad Manila i zoološki vrt glavnoga grada Mali su osudili na više desetljeća samice, što je mučenje za slonice, koje bi život trebale provoditi među svojim majkama i sestrama, međusobno se štiteći i pomažući jedna drugoj u podizanju mladunčadi", stoji u objavi PETA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slonice su društvene životinje koje, za razliku od mužjaka, žive u krugu obitelji i vole se kretati po otvorenim prostorima. Stručnjaci su odavno rekli da je mentalno i fizičko stanje Mali iznimno loše.

Gradonačelnica Manile Honey Lacuna Pangan kazala je da još nije poznat uzrok smrti slonice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mali je bila glavna atrakcija zoološkog vrta u Manili. Od svojeg je krda odvojena kad je imala samo tri godine. Bila je dar Šri Lanke 1977. tadašnjoj filipinskoj prvoj dami Imeldi Marcos. Od tada je u zoološkom vrtu živjela samotno kao jedini zatočeni slon u toj zemlji.

POGLEDAJTE VIDEO: Koze se razbježale i napravile 'đir' po kvartu: Krenule na cestu, a onda se pojavila hrabra policijska njuška Pietro

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Brak na prvu
Dosje Jarak
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Sluga naroda
Zlatni dečko
default_cta
Megadance
Južni vetar
Gabby
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Oklada stoljeća
VOYO logo

Telegram

Telegram

Image

Zadranin koji je zalio SDP-ovce tekućinom sada je uhićen zbog - izazivanja požara