REGULIRALA PROMET ILI? / Uzbuna u policiji: 'Na rotoru je koza bez nadzora!' Životinju obuzdali, vlasniku zalijepili kaznu

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

No Istrijani su baš imali dan susreta sa životinjama na prometnicama. U jednom danu samo su se redali sudari auta s veprovima i srnama

24.11.2023.
9:57
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

U četvrtak, 24. studenog pulska policija oko 17:10 sati zaprimila je dojavu da se kod velikog rotora u Šijani nalazi koza bez nadzora.

Koza koja je predstavljala prijetnju u prometu uspješno je ulovljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasniku je izdana novčana kazna. Istovremeno je istarska policija upozorila vozače na divljač na cestama.

Naime, jučer je oko vozač (43) oko 17:40 sati kod Poreča u mjestu Starići udario u srnu koja je nakon udara uginula. Potom je oko 17:50 sati 62-godišnjakinja automobilo naletjela na divlju životinju koja je nakon sudara pobjegla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, oko 18:10 sati u Puli, na Putu od Fortice, 44-godišnjak je upravljao vozilom pulskih registracijskih oznaka kada je naletio na divlju svinju koja je također pobjegla.

Image
BURNO U SABORU /

Plenković: 'Zagreb je postao promenada za divlje svinje'. Benčić: 'Naše svinje su barem žive!'

Image
BURNO U SABORU /

Plenković: 'Zagreb je postao promenada za divlje svinje'. Benčić: 'Naše svinje su barem žive!'

Još jedan slučaj naleta na srnu zabilježen je oko 20:10 sati u Višnjanu gdje je 52-godišnjakinja u udarila srnu vozilom te je životinja preminula na mjestu. Na automobilu je nastala materijalna šteta. Posljednji slučaj naleta na divljač zabilježen je oko 23:20 sati u Markovcu nedaleko Umaga kada je 41-godišnjakinja udarila u divlju svinju koja je uginula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija moli vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja gdje se divljač neočekivano pojavljuje, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

"Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja", navode iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Željko ima 100 koza: 'Od 200 kg sira, nema više ništa. Vjerujem li državi? Samo u svojih 10 prstiju'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo