NEMA ŠALE S RUSIMA / Diplomat poslao ozbiljno upozorenje Britancima: 'Možemo bombardirati ne samo u smjeru mete, već i samu metu'

Image
Foto: Profimedia

Nakon incidenta u Crnom moru, zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova zaprijetio je vojnim arsenalom

24.6.2021.
12:11
Profimedia
Play logo

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov komentirao je incident u Crnom moru, kada je ruska mornarica ispalila nekoliko hitaca upozorenja i bombi prema britanskom razaraču HMS Defender. Tvrdi da Rusija ima pravo bombardirati strane brodove ako krše morske granice.

"Što možemo učiniti? Možemo apelirati na zdrav razum, zahtijevati poštivanje međunarodnog prava. Ako to ne pomogne, možemo bombardirati ne samo u smjeru mete, već i na samu metu. Upozoravam sve koji krše državne granice Ruske Federacije pod sloganom slobodne plovidbe da se suzdrže od takvih provokativnih koraka jer je sigurnost naše zemlje na prvom mjestu. Teritorijalna cjelovitost Ruske Federacije je nepovrediva. Nepovredivost njezinih granica apsolutni je imperativ i za to ćemo se boriti diplomatskim, političkim i, ako je potrebno, vojnim sredstvima", prenosi Rjabkovljeve riječi ruska novinska agencija Tass.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZAISKRILO U CRNOM MORU /

Rusi pucali na britanski razarač! Tvrde da se nisu obazirali na upozorenja

Image
ZAISKRILO U CRNOM MORU /

Rusi pucali na britanski razarač! Tvrde da se nisu obazirali na upozorenja

Oprečne izjave

U srijedu je rusko Ministarstvo obrane objavilo kako je ruski vojni brod ispalio dva hica upozorenja na HMS Defender, koji je zašao tri kilometra u ruske vode blizu rta Fiorent na otoku Krimu te odmah i promijenio smjer nakon incidenta.

Njihovi kolege iz Velike Britanije, pak, tvrde da nikakvi hici upozorenja nisu ispaljeni prema brodu. "Ni jedan metak upozorenja nije ispaljen na HMS Defender. Brod kraljevske mornarice pošteno prolazi ukrajinskim teritorijalnim vodama u skladu s međunarodnim pravom", objavili su na Twitteru.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo