RAVNATELJ KLINIČKOG CENTRA / Poznato stanje ozlijeđenih u masovnim pucnjavama u Srbiji: 'Jedan učenik je još uvijek u teškom stanju'

Image
Foto: Milos Tesic/ATAImages/Pixsell

Što se tiče učenika i nastavnice iz OŠ 'Vladislav Ribnikar' koji su primljeni u srijedu, ravnatelj Kliničkog centra Srbije Ašanin kaže da su dobro. Stabilno je i nastavnica

5.5.2023.
22:43
Milos Tesic/ATAImages/Pixsell
VOYO logo

Ravnatelj Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je danas da su troje od sedam žrtava napada masovnog ubojice u okolini Mladenovca operirani u tom centru i da je njihovo stanje stabilno.

"Mi smo primili devet pacijenata. Od njih je sedmoro već operirano i mogu reći dobre vesti da su njih troje - pacijentica 2003. godište, koja je imala tešku ozljedu noge i podlaktice i koju su operirali ortopedi, pacijent 2006. godište koji je imao težak prijelom natkoljenice i ozljedu arterije, kojeg su operirali ortopedi i vaskularni kirurzi i pacijent koji je imao tešku urogenitalnu ozljedu, a operirali su ga urolozi, potpuno stabilno, oni su se već probudili i već su ekstubirani", rekao je Ašanin Tanjugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se ostalih pacijenata tiče, Ašanin je rekao da su dvoje u jako kritičnom stanju.

"Jedna pacijentica s ozljedom glave i oka i jedna pacijentica s teškim ozljedama stomaka, jetre, desnog bubrega i transverzalnog koljena", naveo je Ašanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče učenika i nastavnice iz OŠ "Vladislav Ribnikar" koji su primljeni u srijedu, Ašanin kaže da su dobro.

"Dvoje učenika i nastavnica su sasvim stabilno, čak se o jednom razmišlja da se za dan, dva pusti kući. Nastavnica je dobro i stabilno ali će biti potrebna jedna intervencija ortopeda mikrokirurga šake. Što se tiče najtežeg pacijenta, učenika koji je još uvijek u teškom stanju, danas smo napravili neka kontrolna snimanja magnetnom rezonancom i zadovoljni smo tim nalazom i dalje pomno pratimo njegovo stanje", rekao je Ašanin, pišu Novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo