POSTOJE LI VANZEMALJCI? / Pentagon naljutio NLO zajednicu: Bivši šef tajnog britanskog odjela za Net.hr otkrio u čemu je stvar

Image
Foto: Profimedia

Pentagon navodi da su brojni svjedoci nepoznatih letjelica, bilo da su civili, piloti ili iz Pentagona, zapravo krivo identificirali prirodne fenomene, a u nekim slučajevima svjedočili su i testiranjima

11.3.2024.
6:10
Profimedia
VOYO logo

Nakon višegodišnjih medijskih napisa u gotovo svim većim svjetskim medijima, brojnih intervjua sa zviždačima - bivšim visokim obavještajnim dužnosnicima Pentagona, časnicima i pilotima, brojnih saslušanja u američkom Kongresu, te izvješća s oznakom "državna tajna" (Top Secret Report) za pojedine članove Kongresa, Pentagon je prije nekoliko dana objavio da "nepoznate letjelice sasvim sigurno ne postoje". Ili se barem tako čini, za sada.

Image
UPUĆEN U SRŽ PROBLEMA /

Britanac koji je godinama vodio tajne projekte objasnio za Net.hr vezu između američkih obavještajaca i NLO-a

Image
UPUĆEN U SRŽ PROBLEMA /

Britanac koji je godinama vodio tajne projekte objasnio za Net.hr vezu između američkih obavještajaca i NLO-a

Pentagonov Ured za proučavanje neidentificiranih zrakoplova i zračnih fenomena (AARO, All Domain Resolution Office) objavio je poduži dokument na svojoj web stranici u kojem se navodi da su brojni svjedoci nepoznatih letjelica, bilo da su civili, piloti ili iz Pentagona, zapravo krivo identificirali prirodne fenomene, a u nekim slučajevima svjedočili su i testiranjima novih dronova ili letjelica pod kontrolom Zračnih snaga Sjedinjenih Država (USAF) ili pod kontrolom njihovih proizvođača, kao što su Lockheed Martin, Northrop Grumman ili Boeing.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su 'stvarno razočarani izvješćem'

Nick Pope danas je novinar i predavač, a tijekom osamdesetih i devedesetih bio je šef tajnog Odjela za proučavanje neidentificiranih letjelica i zračnih fenomena britanskog Ministarstva obrane (MoD). U ekskluzivnom intervjuu za Net.hr, Pope navodi da su mnogi unutar zajednice koja proučava te fenomene "stvarno razočarani ovim izvješćem AARO-a".

Image
Foto: Arhiva/ Nick Pope

"Čini se da je ovo skeptično izvješće AARO-a o fenomenu nepoznatih pojava u zračnom prostoru mnogih zemalja namjerno usmjereno na odvraćanje američkog Kongresa od daljnjeg razmatranja i istraživanja NLO-a, sugerirajući da ih je prevarila mala skupina istinskih vjernika unutar obavještajne zajednice koja pokušava kontrolirati narativ o NLO-ima", govori Pope.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko ja razumijem, Kongresom se neće manipulirati na ovaj način, a određeni broj članova Kongresa nastavit će se zalagati za više odgovora na ovo pitanje. Informacije i mišljenja koje je iznio Pentagon izravno proturječe nekim svjedočenjima danim pod prisegom u samom Kongresu, tako da moramo otkriti koji je narativ zapravo točan. Zajednica NLO-a prilično je ljuta zbog ovog izvješća, za koje vjeruju da je pristrano, pogrešno i da namjerno pokušava razotkriti zviždače, viđenja i fenomen općenito. Čak i ako je izvješće Ministarstva obrane SAD-a točno, treba imati na umu da to što nešto nije pronađeno – ne znači da to doista ne postoji", kaže Pope.

POGLEDAJTE VIDEO: Ovo je snimka razgovora koji je digao Sloveniju na noge. Pilot vidio NLO?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo