'BRUKA I SRAMOTA' / Afera 'Orlovi lete sa šahovnicom': Otkriveno koliko je stajao put srpskih nogometaša u hrvatskom avionu

Image
Foto: RTL/Screenshot

Srpski nogometaši do Münchena su stigli u zrakoplovu hrvatske charter kompanije Fly Air 41, koja blisko surađuje s njemačkom kompanijom Sundair. Ostavku je podnio i potpredsjednik Saveza, a srpski predsjednik Aleksandar Vučić aferu nazvao 'brukom i sramotom'

1.7.2024.
13:11
RTL/Screenshot
VOYO logo

Srbija ne prestaje brujati o aferi "hrvatski avion" i letu srpskog nogometnog tima na Euro u Njemačku u hrvatskom zrakoplovu, u kojem je bio i srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

Kako doznaje Telegraf, taj je čarter let u jednom smjeru iz Beograda do Münchena plaćen 48.500 eura. Orlovi predvođeni izbornikom Draganom Stojkovićem Piksijem kući su se vratili letom domaćeg prijevoznika Air Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za srbijanski nogometni savez to je skandalozno. Srpski su mediji slučaj nazvali skandalom "Orlovi lete sa šahovnicom", a glavni tajnik Saveza Jovan Šurbatović ponudio je ostavku. Tvrdi, ipak, da Stožer nije bio svjestan činjenice da je zrakoplov zapravo hrvatski.

"Kasnije smo saznali kad smo već bili u avionu da je registriran u Hrvatskoj i da ima nekakvu hrvatsku oznaku. Mi smo ušli kroz onaj koridor, nitko nije mogao pretpostaviti, niti je mogao sanjati da će Njemačka poslati avion s takvom vanjskom oznakom. Unutra se to nije moglo vidjeti. Kada stvari zakažu, ja kao glavni tajnik, spreman sam preuzeti odgovornost", kazao je Šurbatović ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
A GLAVE VRELE /

Izvana hrvatski grb, unutra srbijanski Orlovi. Riješen misterij aviona koji je podigao Srbiju na noge

Image
A GLAVE VRELE /

Izvana hrvatski grb, unutra srbijanski Orlovi. Riješen misterij aviona koji je podigao Srbiju na noge

'Bruka i sramota'

Srpski nogometaši do Münchena su stigli u zrakoplovu hrvatske charter kompanije Fly Air 41, koja blisko surađuje s njemačkom kompanijom Sundair. Ostavku je podnio i potpredsjednik Saveza, a srpski predsjednik Vučić aferu nazvao "brukom i sramotom".

Cijelu je priču otkrila bivša premijerka i aktualna predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić koja je, s predsjednikom Vučićem, to tajila kako ne bi uznemirivali igrače na prvenstvu. Kaže da je Vučić bio "izuzetno ljut" te da je Air Srbija "njihov ponos".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da se o tome nije govorilo da ne bi prebacivali temu i fokus s podrške našoj reprezentaciji, mislim da je to bila ispravna odluka, ali dogodilo se. Treba vidjeti zbog čega i kako se to dogodilo", poručila je Brnabić.

POGLEDAJTE VIDEO: Tko je kriv što su srpski reprezentativci na Euro letjeli hrvatskim avionom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo