Play ponuda

INSPEKCIJA 'PRETRESA' TVORNICU: / Evo zašto su srpski radnici klečali pred Korejcima

Image
Foto: Screanshoot/YouTube

Skandal koji je sablaznio svijet i prikazuje radnike Jure kako se klanjaju pred korejskim poslodavcem snimljen je u tvornici u Nišu, a radnici su izjavili kako se radi o novogodišnjoj čestitci.

13.10.2016.
21:58
Screanshoot/YouTube
Play ponuda

Radnici koji su se klanajli korejskom vlasniku u tvornici Jura na taj su način u stvari čestitali Novu godinu, piše Alo.rs koji ujedno navodi kako je inspekcijskim nadzorom u Rači i Leskovcu utvrđeno da se radi o snimku nastalom u tvornici u Nišu.

Image
VIDEO IZ SRBIJE SABLAZNIO SVIJET: /

Nakon nošenja pelena, srpski radnici ovaj put klečali pred korejskim gazdama

Image
VIDEO IZ SRBIJE SABLAZNIO SVIJET: /

Nakon nošenja pelena, srpski radnici ovaj put klečali pred korejskim gazdama

Jedan od radnika je objasnio kako je riječ o tradicionalnom istočnjačkom pozdravu, a prema riječima drugog zaposlenog u pitanju je "kulturološki pozdrav u skladu s korejskom tradicijom."

"U Leskovcu je zaposleni izjavio da je riječ o snimku koji je nastao krajem 2014. godine, pred doček 2015, i predstavlja video snimak novogodišnje čestitke. Ono što je na snimku prikazano je, kazao je on, tradicionalan istočnjački pozdrav, napravljen kako bi se zaposleni bolje upoznali sa južnokorejskim običajima", priopćili su iz Ministarstva rada.

Sve te navode trebalo bi potkrijepiti ili odbaciti izvješće inspekcije rada koja se provodi u tvornici u Nišu. Iz Ministarstva poručuju kako će i dalje nastavti nadgledati Juru.

Play ponuda
Play ponuda