ERDOGAN MEĐUNARODNIM PROMATRAČIMA: / 'Trebate znati gdje vam je mjesto'

Image
Foto: AFP, GREG BAKER

Turski predsjednik Tayyip Erdogan poručio je međunarodnim izbornim promatračima da trebaju "znati gdje im je mjesto" nakon što su kritizirali referendum kojim su mu proširene ovlasti.

17.4.2017.
19:45
AFP, GREG BAKER
VOYO logo

Erdogan je ispred predsjedničke palače u Ankari poručio okupljenim pristašama da su s rezultatima nedjeljnog referenduma završile sve rasprave o promjeni ustava i stvaranju izvršnog predsjedništva. Sad će započeti provedba reforma, počevši s pravosuđem, rekao je turski čelnik.

Tijesna pobjeda

Izborno povjerenstvo objavilo je neslužbene rezultate koji pokazuju da je 51,4 posto glasača podržalo tu najveću izmjenu turske politike od osnivanja moderne turske države u dvadesetim godinama prošlog stoljeća. Europski promatrači smatraju kako nedjeljni referendum nije zadovoljio međunarodne demokratske standarde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Erdogan je istaknuo kako nije "vidio, čuo ili priznao" izvještaje promatračke misije Organizacije za europsku suradnju i razvoj (OSCE), te je dodao kako su se neke europske države protivile ustavnim promjenama više od turske oporbe.

Najavio vojne operacije

Obvezao se i da operacija "Štit Eufrata" kojom je turska vojska ušla u sjevernu Siriju neće biti posljednja akcija te vrste u regiji nego prvo, te da će Ankara provoditi koliko god vojnih operacija bude potrebno u borbi protiv terorizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo