NEVJEROJATAN OBRAT! / Ruska jahta Putinove prijateljice legalno je napustila Hrvatsku! Doznajemo detalje

Brod je iz Betine zaputio prema Dubrovniku gdje je regularno prošao lučku kapetaniju, carinu i na kraju granicu policiju. Sankcije baš nigdje u sustavu nisu bile zavedene pa su sve službe za izlazak jahte iz teritorijalnih voda dale zeleno svjetlo. Doznajemo i da sučlanovi posade iz Hrvatske, prijeti im i do pet godina zatvora. Sve istražuje SOA

16.1.2023.
19:52
VOYO logo

Ni gumenjak ni kajić - već ruska grdosija zapečaćena zbog sankcija - netragom nestala.

"Da se dogodio jedan čudan da tako kažem slučaj, odnosno događaj- to je istina", rekao je Oleg Butković, potpredsjednik Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U marini Betina gdje se nalazila od blokade - zavjet šutnje. Ministar uvjerava lučka kapetanija poduzela je sve potrebno.

"Mi smo to blombirali i naravno da se takav čin nije smio dogoditi", kazao je Butković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je onda moguće da je samo tako nestala? Iskusni skiper nam kaže - jahta je mogla izbjeći graničnu kontrolu.

"Granica se vrlo lagano može prijeći i uđe se u međunarodne vode i tako naša lučka kapetanija ili policiju nemaju nikakve mogućnosti nadzora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No neslužbeno doznajemo - priča je potpuno drukčija.

GFX brod je iz Betine zaputio prema Dubrovniku gdje je regularno prošao lučku kapetaniju, carinu i na kraju granicu policiju. Sankcije baš nigdje u sustavu nisu bile zavedene pa su sve službe za izlazak jahte iz teritorijalnih voda dale zeleno svjetlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi čovjek povjerenstva za kontrolu sankcija jučer prst upire u posadu.

"Saznanja koja imamo iz Ministarstva mora je da je zapovjednik broda bio obaviješten prema tome smjene koje su upravljale tim brodom sasvim sigurno su bile obaviještene da je riječ o zamrznutoj mirovini", rekao je Frano Matušić državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznajemo, svi članovi posade hrvatski su državljani i sada im prijeti pet godina zatvora. Tko su istražuje i SOA. A da se nalazi u Turskoj pokazuje stranica koja prati brodove.

"On prati na temelju signala, a vlasnik ga može paliti gasiti, mijenjati, izvući iz samog plovila" kaže Miroslav Horvat, nautički agent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno je - nakon kupovine zamrznutog udjela Sberbanke nestala ruska jahta još jedan pokazatelj da sustav kontrole sankcija poput male barke što pušta na sve strane.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo