tko je ga je smrtno ranio? / Istina o nožu i noći u Ateni: Poginuli navijač zamahuje rukom unazad, drugi muškarac zamahuje predmetom...

RTL Danas u posjedu je nove snimke koja je dio sudskog spisa, a koja baca potpuno novo svjetlo na sukobe u Grčkoj. Sve je izvjesnije da je točna priča grčkih odvjetnika koji brane uhićene Hrvate, a koji od početka tvrde da nitko od Dinamovih navijača nije imao nož. Tražili su uzimanje otisaka s noža, no rezultata još nema

21.8.2023.
19:09
VOYO logo

Jesu li nadzorne kamere uhvatile trenutak kada je navijač AEK-a Michalis Katsouris dobio smrtonosni ubod u podlakticu nakon čega je kasnije iskrvario?

Pojavila se nova snimka u kojoj je najveći fokus na muškarcu u bordo majici koji trči pokraj Katsouris neposredno prije nego je pao mrtav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da snimka nije najbolje kvalitete, sam trenutak koji bi mogao biti ključan u rasvjetljavanju okolnosti ubojstva - čini se i neće biti tako lako utvrditi.
Nova snimka i danas je glavna tema grčkih medija.

Sve je komentirala grčka novinarka OPEN TV-a Adamantia Lioliou: 'Grčke vlasti i grčka policija fokusirani su na video, DNA uzorke, ali i na telefone osoba koje su završile u zatvoru i sve one koji su povezani s ovim slučajem. Riječ je o novom videu i tu je glavni fokus na ljudima koji se nalaze oko Mihalisa u ovom videu, ali i drugima'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EKSKLUZIVNO /

Donosimo snimku koja otkriva nove detalje krvavog sukoba u Ateni. Michalisa Katsourisa slučajno ozlijedio AEK-ovac?

Image
EKSKLUZIVNO /

Donosimo snimku koja otkriva nove detalje krvavog sukoba u Ateni. Michalisa Katsourisa slučajno ozlijedio AEK-ovac?

Grčka policija za sad je uspjela identificirati četiri osobe koje se u kritičnom trenutku nalaze kraj Katsourisa, dok se za nekim ljudima, među kojima su i pripadnici Bad Blue Boysa koji su pobjegli s mjesta događaja, navodno i dalje traga.

Grčka novinarka Adamantia Lioliou nastavlja: "Ne samo za hrvatskim navijačima, nego za svim onima koji su sudjelovali u ovim neredima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nova snimka možda ne otkriva puno, jasno pokazuje kako je to izgledalo kad je došlo do kontakta dviju navijačkih skupina pri čemu su AEK-ovi bacili 15-tak molotovljevih koktela.

Vidi se i kako poginuli navijač zamahuje rukom prema natrag, dok drugi muškarac zamahuje rukom u kojoj se nalazi nepoznati predmet u njegovom smjeru. No je li to trenutak uboda, nitko ne može reći sa sigurnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grčki odvjetnik Athanasios Kaymenakis, koji zastupa 96 uhićenih Hrvata, od početka tvrdi da Hrvati nisu imali nikakav nož i kaže: "Mi smo zajedno išli na policiju i on je opovrgnuo tvrdnju da se radi o njegovom nožu. Kad ih je policija zaustavila, vidjeli su nož pokraj njega i mislili da je njegov. Žalili smo se sucu koji održava saslušanje i tražili da se ispitaju otisci prstiju."

Rezultate otisaka još nemaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temeljita analiza snimke koju je dobio RTL pokazuje kako se detaljno analizirala svaka sekunda. Pa i 24 minute nakon kobnog događaja kada sanitetsko vozilo na kraju dolazi do Mihalisa a djelatnici kioska čiste mjesto događaja možda ni svjesni da su time uništili neke tragove i dokaze.

POGLEDAJTE I VIDEO Na najnovije snimke reagirala obitelj ubijenog Michalisa: 'To su Goebbelsove metode'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo