OGLAS

u emotivnom šoku / Danas s herojima akcije u NP Paklenica. Mlada rodilja nije ni znala da je trudna, porodila se sama u zahodu

Image
Foto: RTL

Majka i novorođenče su sigurno prebačeni u kanjon, gdje su predani HMP timu, a kako nam je potvrđeno, dobro su

29.7.2023.
19:12
RTL
VOYO logo

Boris Mišević razgovarao je s članom zadarskog HGSS-a Markom Rakovcem, anesteziologinjom Anelom Ušanović te ginekologinjom Dorom Perinčić koji su sudjelovali u akciji spašavanja mlade rodilje iz NP Paklenica. Djevojka nije ni znala da je trudna.

Ušanović govori kako ovo nije bila rutinska intervencija, da nije nikad sudjelovala u ovakvom zahvatu. "Mogu reći da smo svi skupa imali sreće da sam danas bila u sklopu dežurne ekipe, da smo se prvi našli na mjestu događaja", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojka je rodila u Lugarnici u NP Paklenica. "Porod je, kad smo došli, bio u zadnjoj fazi. Porodila se sama u wc-u u Lugarnici. Mi smo priskočili sa svom medicinskom opremom i krenuli u zbrinjavanje. Imali smo sreće što smo u blizini imali dodatne pomoći, od GSS-a. Došla je ginekologinja koja je i meni olakšala pomoć", tvrdi.

Ginekologinja navodi da je sama sudjelovala u porodima trudnica koje nisu bile svjesne da su trudne, ali u ovakvim uvjetima nikada do sad. Potvrdila je, istina je da majka nije ni znala da je trudna, a sama kaže da je sve bilo jako emotivno jer je i sama na porodiljnom, a ovo je prvo dijete koje se porodilo u ovom njenom, životnom trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HGSS-ovac Marko navodi da je majka nakon poroda bila u emotivnom šoku, ali i majka i partner su bili zatečeni. Dobro su se nosili s time, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Dosje Jarak
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
As u rukavu
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Šetnja s lavom
default_cta
Moj pas Marmaduke
Megadance
Vozi moj auto
Maša i medvjed
Ljubavna zamka
default_cta
U klinču
Lijek za život
VOYO logo