KANDIDATI SE BOJE / Napadi su sve češći, instruktor za RTL: 'Od tada sam pod stresom i ne spavam mirno'

Jedan je na biciklu mahao nožem, a drugi prijetio i udarao po autu. U samo tjedan dana, instruktori vožnje i njihovi polaznici doživjeli su razne opasne situacije

Marina Brcković

Marina Brcković

TV reporterka koja se najčešće bavi crnom kronikom i unutarnjom politikom. Donosi samo bitno.

17.6.2024.
20:46
VOYO logo

Na crveno i s nožem u ruci. Dok je polaznica autoškole bila za volanom, na zebru je izletio biciklist i počeo ih vrijeđati.

"Dosta je bilo agresivno, imao sam i ženu pored sebe koja je kandidat za vozača i jako je to na nju utjecalo jer ja isprva nisam vidio taj nož, vidjela ga je ona pa mi je rekla. Trebalo je jedno tjedan dan da se opet vratimo u vožnje, ali veli da je sada to ok“, govori nam instruktor vožnje Krešimir Stunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Incident se dogodio prije 11 dana i odmah ga je prijavio policiji. Muškarac je isti dan priveden i dobio je prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda i mira te posjedovanje oružja. Prijeti mu novčana kazna od 1090 eura.

Image
BICIKLIST NOVČANO KAŽNJEN /

Instruktor Trulac nakon napada biciklista: 'Pored mene je bila kandidatkinja. To je jako utjecalo na nju'

Image
BICIKLIST NOVČANO KAŽNJEN /

Instruktor Trulac nakon napada biciklista: 'Pored mene je bila kandidatkinja. To je jako utjecalo na nju'

"Nisam se previše uplašio, ali nekog je straha bilo", kaže nam Stunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strah i stres doživio je i mladi instruktor iz Zagreba. Dok su se na poligonu išli parkirati, muškarac je iz čista mira udario po vozilu autoškole. A potom počeo vrijeđati i prijetiti instruktoru. Dogodilo se to prošlu srijedu, instruktor vožnje Adis Korlat sve je prijavio policiji.

"Od tada sam ja pod stresom, ne spavam mirno, jedva jedem, smršavio sam četiri kile. A dogodila se situacija da sam se parkirao s kandidatom, završavali smo sat, gospodina u tom trenutku nije ni bilo iza auta. Kaže da je bio nervozan, da je imao loš dan tako da se ispričao, ja sam prihvatio njegovu ispriku, sve smo riješili nekako mirnim putem. Kandidat mi je bio malo prestrašen, njegovi roditelji su me zvali, a što da ja kažem tim ljudima", kaže Korlat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osuda stiže i od Marka Šoštarića, dekana zagrebačkog Fakulteta prometnih znanosti.

"Kazne trebaju biti što oštrije za takve incidentne sudionike u prometu, ali ne možemo sve riješiti kaznama, puno snažniji alat je edukacija. Generalno, prometna kultura u Hrvatskoj nam nije dobra, u odnosu na najrazvijenije europske zemlje je ona dosta lošija", ističe Šoštarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slične situacije instruktorima se događaju svako malo.

"Bilo je da mi je čovjek došao na prozor isto tako 'gutat ćeš tu tablu' i što ću ja. Moram ostati pribran i to je to. Htio bih da tome dođe kraj. Volim ovo što radim, ali nemam mir u svom poslu", poručuje Adis Korlat, a Krešimir Stunić dodaje: "Koliko smo zaštićeni ne znam, koliko sami sebi pomognemo, takva je struka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako na cesti treba biti spreman na sve, neke stvari se ipak mogu izbjeći - samo da je više kulture, pa tako i one u prometu.

POGLEDAJTE VIDEO: Instruktor vožnje nakon napada biciklista: 'Počeo je mahati nožem, svašta mi je izgovorio'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo