Zatvara se hrvatski modni lanac Xnation!

17.4.2012.
9:31

"Istina je, zatvaramo. Na platnom popisu imamo oko 220 ljudi, ali je broj zaposlenih veći ako se uračunaju naša 22 franšizna partnera koji imaju po dvoje-troje zaposlenih", kazao je Mile Kožul, vlasnik tvrtke Min u čijem je vlasništvu Xnation, za Večernji list. Nakon što se rasprodaju i zadnji komadi odjeće, 80 trgovina tog modnog brenda stavit će se ključ u bravu

Da nešto nije u redu, kupcima odjeće Xnation bilo je jasno još prije nekoliko mjeseci kad su svi dućani pretvoreni u outlete, a nova, proljetna kolekcija nije stizala. Naime, početkom ove godine Xnation se udružio s njemačko-slovenskim partnerom i svoju proizvodnju preselio na Daleki istok zbog visokih cijena u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini.

Partner odustao zbog sudskih odluka

"Naš partner trebao je postati većinski vlasnik Xnationa tako da dokapitalizira tvrtku u robi i novcu. Već smo naručili i novu kolekciju. No, došle su nam sudske odluke koje su kompromitirale udruživanje, partner je rekao da je sve to za njih previše opasno i odustali su od udruživanja", ispričao je Kožul.

O kakvim je točno sudskim odlukama riječ, Kožul nije želio reći, no ogorčeno tvrdi da nisu zakonski osnovane.

U svakom slučaju, ovim je, nakon gotovo 15 godina, završila jedna svijetla hrvatska modna priča o brendu koji je modernim dizajnom i pristupačnim cijenama godinama uspješno konkurirao stranim lancima.

'Dragi Xnation obožavatelji, evo kako ste već i sami primijetili da nove kolekcije nema i da se Xnation trgovine polako zatvaraju jedna po jedna, jedino što vam možemo sada još reći tj. potvrditi je, da Xnation kolekcija više neće biti te da će se sve trgovine zatvoriti nakon rasprodaja preostale robe. Učinili smo sve što je bilo u našoj moći kako bi se naš omiljeni brand spasio, ali na žalost nismo uspjeli u tome', piše na službenoj Facebook stranici ovog brenda.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali