Play ponuda

Slijede otkazi u HZMO-u i veća kontrola rada

shimmer fallback

Neke se stvari, jednostavno, ne mogu rješavati nježno i polako, nego se moraju prelomiti. Nemamo vremena za čekanje i taktiziranje.

11.1.2012.
18:31
Play ponuda

Naime, novi ministar rada i socijalne skrbi odlučio je uzeti metlu u ruke i napraviti reda u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje. Reorganizaciju u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (HZMO) provest će Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, koje će u Zavodu pojačati kontrolu rada, smanjiti broj zaposlenih, kojih je sada 3.000, te iz Zavoda izuzeti portfelje dionica kojima raspolaže te ih prebaciti u Ministarstvo financija.

Pitanje lažnih mirovina

Najavio je to novi ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, koji je naložio i istragu vezanu uz medijske napise da zaposlenici Zavoda za razna umirovljenja primaju mito, te uz, navodno, upitnu investiciju u obnovi prizemlja zgrade središnje službe u Mihanovićevoj vrijednu, navodno, 4,4 milijuna kuna.

Iako Ministarstvo još uvijek čeka pismeno očitovanje nadležnog gradskog ureda o obnovi zgrade, koja je zaštićeni spomenik kulture, Jutarnji list neslužbeno doznaje da gradski ured nije dobio nikakvu dozvolu za obnovu zgrade još od 2004. godine.

Play ponuda
Play ponuda