Za loš rad otkaz, za uspjeh bonus od najviše 400.000 kn

Za šefovske pozicije u važnim državnim poduzećima više neće biti ustaljene prakse potpisivanja ugovora na rok od četiri ili pet godina, nego jednu po jednu godinu.

26.9.2012.
7:52
VOYO logo

U državnoj tvrtki HŽ Infrastruktura uvedena su nova pravila za menadžere, pa su predsjednik uprave Darko Peričić i članovi uprave Marko Car i Nikola Ljuban potpisali aneks ugovora o radu, uz koji ide i odluka o utvrđivanju kriterija za stimulativno nagrađivanje i sankcioniranje. Propisani su precizni ciljevi i rokovi za njihovo ispunjavanje, a ovisno o rezultatima rada, direktori u HŽ Infrastrukturi mogu automatski dobiti otkaz ili bonus u maksimalnom iznosu od 80 posto godišnje bruto plaće, kako je predviđeno odlukom hrvatske Vlade o nagrađivanju direktora u državnim poduzećima.

Ta bi svota u slučaju menadžera HŽ-a i većine drugih državnih tvrtki mogla maksimalno iznositi oko 400.000 kuna bruto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konkretno je u HŽ Infrastrukturi predviđeno da jedan od 16 postavljenih ciljeva bude i smanjenje zaposlenih na broj od 6.600 do kraja 2013. godine, što znači da je uprava pristala u narednih 15 mjeseci smanjiti broj radnika za 1.000. Najkraći rok postavljen je za projekt izmjene sustava vuče na pruzi Moravice – Rijeka – Šapjane, gdje napon od 25 kV mora biti uveden već do kraja ove godine ukoliko se Peričić, Car i Ljuban žele zadržati u igri za menadžerski bonus, piše Novi list.

HŽ Infrastruktura trebala bi biti tek prva u nizu državnih poduzeća s novim pravilima rada za menadžere, što potvrđuje i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova pravila uvest će se i u Croatia airlines, Hrvatsku poštu....

"U strateški izuzetno važnim državnim poduzećima, koja imaju izuzetan razvojni potencijal, ali i poslovne teškoće propisivat ćemo precizne kriterije i ciljeve za svakog direktora, predsjednika uprave, ravnatelja, načelnika, itd. Više nećemo ići s ustaljenom praksom potpisivanja ugovora na rok od četiri ili pet godina, nego jednu po jednu godinu, što znači da će rezultati u radu biti odlučujući ukoliko netko želi nastaviti raditi.

Ako netko ima dobre rezultate u kontinuitetu, onda se ugovor može potpisati i na trajanje od dvije godine. Tko ciljeve ne ispuni, tome ćemo se zahvaliti na suradnji. Ovaj novi princip rada namjeravamo uvesti i u Croatia airlinesu, a razmišljam da tako bude i u Hrvatskoj pošti, Jadroliniji i ACI-ju. Tko ciljeve ne ispuni, tome ćemo zahvaliti na suradnji", rekao je Hajdaš Dončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo