Vlada traži 230 stručnjaka

18.7.2012.
18:23
VOYO logo

"Konačno dobre vijesti", otvorio je zadovoljno konferenciju za novinare ministar Branko Grčić te počeo sipati podatke.

"Do kraja 2011., u četiri godine iz EU fondova iskoristili smo samo 250 milijuna eura, dok je ova Vlada u samo šest mjeseci uspjela izvući 78 milijuna eura. Na tome", kaže Grčić ne kane stati, no poručuje za veću iskoristivost EU fondova potrebni su kvalitetni projekti te stručni ljudi kojih nedostaje. Najavljuje stoga zapošljavanje novih 230 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim manjka stručnog kadra u pripremi projekata ima i drugih problema.

Ima problema

"S dozvolama, s pripremom dokumentacije, a posebno, ja bih rekao, kod velikih projekata, s otkupom zemljišta", naglasio je Grčić te dodao kako se svi ti problemi međutim polako rješavaju, kako bi već iduće godine bili spremni uzeti što veći dio kolača od 450 milijuna eura koliko nas očekuje, dok bi u 2014. godini taj iznos premašio milijardu eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi bili što uspješniji u iskorištavanju novca koji nam se nudi, potpredsjednik Vlade poručuje kako u proračunu za iduću godinu treba osigurati milijardu kuna za sufinanciranje projekata, o čemu je već razgovarao s ministrom Slavkom Linićem. "Morat ćemo ga osigurati, znate zašto zato što jer kuna uložena u EU projekt vraća 60 kuna", pojašnjava Grčić. Bruxelles bi uskoro trebao odobriti i izmjenu postojećih statističkih regija u Hrvatskoj što će, uvjerava Grčić, još više poboljšati iskoristivost budućih strukturnih fondova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo