Poznati pisac šokirao objavom: 'Živjet ću još par mjeseci'

Poznati škotski pisac Iain Banks (59) na svojoj je internetskoj stranici objavio javnosti da ima rak, te da mu je preostalo 'samo nekoliko mjeseci života'.

4.4.2013.
22:13
VOYO logo

"Imam rak. Počeo je u mom žučnom mjehuru, zarazio je moju jetru, vjerojatno i gušteraču i neke limfne čvorove, a jedan se smjestio oko grupe bitnih krvnih žila i time isključio bilo kakvu opciju operacije koja bi uklonila tumore.

Poanta je, bojim se, da ću živjeti još 'par mjeseci' i da je vrlo malo vjerojatno da ću živjeti duže od godinu dana. Tako da se čini da će moja posljednja knjiga 'The Quarry' zaista biti moja posljednja", napisao je Banks na svojoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalje u pismu navodi kako se zbog ovoga povukao iz svih planiranih javnih nastupa, ali i da je zaprosio svoju partnericu. "Pitao sam svoju partnericu Adele hoće li mi pružiti čast i postati moja udovica (žao mi je, ali nama crni humor pomaže). Kada budete ovo čitali, bit ćemo oženjeni i na vrlo kratkom medenom mjesecu. Namjeravamo provesti koliko god vremena mi ostaje u posjetama obitelji, prijateljima i mjestima koja su nam mnogo značila", napisao je Banks. Također, potvrdio je da će se njegovi izdavači potruditi da njegovu knjigu 'The Quarry' objave čak četiri mjeseca prije roka. Objasnio je i da postoji mogućnost da ode na ciklus kemoterapije kako bi produžio vrijeme koje mu je ostalo, ali da o tome još nije donio odluku jer važe argumente za i protiv.

Banks je dosad objavio 24 knjige: polovica spada u fikciju koju je objavio pod svojim imenom, a druga polovica u znanstvenu fantastiku koju je objavljivao pod imenom Iain M. Banks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo