Počinje dosad najveći Interliber

Od 11. do 16. studenoga na Zagrebačkom velesajmu održat će se 37. Interliber, na kojem će se okupiti dosad najveći broj izlagača.

7.11.2014.
6:46
VOYO logo

Zagrebački velesajma bit će domaćin triju sajmova: Interlibera - međunarodnoga sajma knjiga i učila, Sajma glazbe i multimedije te Reboot Infogamer - sajma industrije video igara, koji su predstavljeni u četvrtak na konferenciji za novinare na Zagrebačkome velesajmu.

Dva sajma - Interliber te Sajam glazbe i multimedije održavaju se u isto vrijeme od 11. do 16. studenoga, dok Sajam informacijskih tehnologija počinje dan kasnije, 12. studenoga, ali također završava 16. studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći broj izlagača

Interliber, kojemu se posebice raduju svi ljubitelji knjige, za svoje će 37. izdanje okupiti do sada najveći broj izlagača - njih 250, najavio je predsjednik Udruge nakladnika pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) i vlasnik tvrtke Algoritam Neven Antičević. Podsjetio je da je prošli Interliber okupio 229 izlagača te izvijestio kako će se i ove godine taj sajam održati u paviljonima pet i šest u kojima će biti i dva do tri posto više izlagačkoga prostora nego lani.

Interliber će se održati pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture, a voditelj toga sajma Zoran Ušurić pozvao je sve zainteresirane da dođu na Interliber na kojemu će ih dočekati izdanja domaćih i inozemnih nakladnika, poznatih hrvatskih i inozemnih književnika, književne radionice, okrugli stolovi, dodjele priznanja i još mnoga zbivanja koja donosi bogati sajamski program.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivi gosti

Ovogodišnji Interliber ugostit će i poznatu spisateljicu i povjesničarku Deborah Harkness koju dovodi nakladnik "Fraktura", a koja će na njihovu štandu i potpisivati svoju posljednju knjigu "Knjiga života".

Nakladnik "Profil" ugostit će pak Florence Hartmann i F. Williama Engdahla koji će predstaviti svoje knjige "Zviždači" i "Uništite Kinu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Interliberu će biti predstavljen i pobjednik V.B.Z.-ova natječaja za najbolji neobjavljeni roman godine, a dodijelit će se i nagrada "Ovca u kutiji" za najbolju hrvatsku slikovnicu, koja se dodjeljuje od 2005. godine.

Strip o Draženu Petroviću

Među ostalim, na Interliberu bit će održana i promocija strip knjige "Dječak - edukativni strip o Draženu Petroviću" u organizaciji Zaklade Dražena Petrovića i strip knjižare Lastan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što pak posjetitelje očekuje na Sajmu glazbe i multimedije u paviljonu 7a u organizaciji grupe EuroUNIT Hrvatska najavili su voditelj Sajma Bojan Markov i koordinatorica Slavica Lakić. Tako će, istaknuli su, i ove godine biti brojne prezentacije glazbala i profesionalne audio opreme, edukativne radionice za glazbenike profesionalce i amatere te niz zabavnih događanja za što se pobrinulo 105 izlagača na oko deset i pol tisuća četvornih metara.

Najavljeno je da će sajam Reboot Infogamer donijeti trostruko više sadržaja nego lani, a održat će se u paviljonima 8, 8a i 9 na površini od oko deset tisuća četvornih metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaz na Interliber i Sajam glazbe i multimedije je besplatan, a ulaznice će se plaćati za sajam Reboot Infogamer.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo