Odabrani radovi za oslikavanje zida u Branimirovoj

Prvi projekt Muzeja ulične umjetnosti likovno je oblikovanje zida u staroj Branimirovoj ulici u Zagrebu koje će se održati od 10. do 14. svibnja!

28.4.2010.
14:41
VOYO logo

Ekspertni šesteročlani žiri u sastavu: akademik Ivan Kožarić, dizajner Mirko Ilić, predsjednik HDLU-a Josip Zanki, arhitekt Krešimir Rogina, ilustratorica Dunja Janković i glazbenik Damir Martinović – Mrle ocjenjivali su i birali radove koji su pristigli u razdoblju od 4. ožujka do 12. travnja.

Na natječaj je pristiglo sveukupno 117 radova iz svih gradova Hrvatske od kojih je odabrano ukupno 64.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autori radova uključuju priznate umjetnike, street artiste, diplomirane slikare, dizajnere, grafičare, slobodne umjetnike, arhitekte, građevinare te studente, srednjoškolce i mnogobrojne likovne amatere koji će svojom maštovitošću podariti novo ruho Branimirovoj ulici te joj još jednom udahnuti život!

Osim najpoznatijeg 'oruđa' street arta – spreja, u većinskoj mjeri biti će zastupljenja fasadna boja kao glavni materijal koji će umjetnici koristiti uz ostale tehnike i materijale kao što su šablone, naljepnice, plastike, kolaži i instalacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom akcijom želi se umjetnicima iz cijele Hrvatske omogućiti da se umreže, uče jedni od drugih i stvaraju zajedno, te medijskom kampanjom privući pažnju šire javnosti na njihov rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član žirija, predsjednik HDLU-a Josip Zanki vlastito je iskustvo odabira radova komentirao:

''Projekt Muzej ulične umjetnosti okupio je oko sebe umjetnike različitog izričaja i backgrounda. Intervencije u Branimirovoj treba shvatiti ne samo kao oslanjanje na prostor grada koji željeznica dijeli na dva dijela već i kao svojevrsno preispitivanje muralnog slikarstva i povijesti hrvatske moderne i postmoderne. Stoga ne čudi da su se neki od umjetnika referirali na meandre kao sto su oni ulija Knifera. Zadani okvir street arta pružio je model za dijalog između klasično grafiterskog, post Banksyevog, i naglašeno konceptualnog site specific poimanja prostora zida u Branimirovoj. Najčuvenijeg zida u gradu!''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo ocrtavanje Branimirove ulice odvijati će se u razdoblju od pet dana tokom kojih će umjetnici prenijeti svoje zamisli na zid u onom obliku i tehnici koje su odabrali.

Organizator Muuzeja neprofitna je Udruga gradjana Centralna jedinica osnovana 2009. godine u svrhu promicanja, razvitka i unapredjenja kulture i umjetnosti, poticanja kreativnosti, te stvaranja platforme za razmjenu znanja i vještina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo