Ni obilna kiša nije otjerala publiku u Motovunu

Iako je direkcija Motovun Film Festivala zbog pljuska preselila večernje projekcije u zatvorena kina, publika se nije dala smesti.

28.7.2011.
10:42
VOYO logo

Kiša koja se spustila na Motovun tijekom srijede nije bila ni blizu prošlogodišnjim meteorološkim neprilikama, no direkcija Motovun Film Festivala ipak je odlučila večernje projekcije iz otvorenog Kina Trg i Barbacan preseliti u Bauer i Još Manje Kino.

Publika se, međutim, nije dala smesti, već je usprkos kiši zauzela svoja mjesta u gledalištu centralnog motovunskog Kina Trg, pa organizatorima nije bilo druge, nego udovoljiti im. Stoga su tijekom večeri filmovi 'Bikova glava' i 'Životinjsko Carstvo' istovremeno prikazivani i u prepunom zatvorenom i otvorenom kinu, a treća je festivalska večer završila kolektivnim plesom na mokrim motovunskim ulicama, pod motom - Ništa Nas Ne Može Iznenaditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekcija filma Wima Wendersa, Pina 3D, ujedno i prva regionalna open-air 3D projekcija, ipak je odgođena, a novi termin prikazivanja festivalska će direkcija objaviti u četvrtak prije podne, kada će biti poznat i novi termin koncerta pijanistice Branke Parlić.

Kao uvod u veliko festivalsko finale u četvrtak će u 21.00 sat u Kinu Trg kultnom austrijskom filmašu Ulrichu Seidlu biti dodijeljena nagrada Maverick, a potom i nagrada 50. godina maestru Miljenku Prohaski, nakon čega slijedi projekcija fascinantnog irskog dokumentarca 'Šake' snimanog tijekom punih 12 godina, kojoj će prisustvovati i i redatelj Ian Palmer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Motovun Film Festival završava u petak dodjelom nagrada Propeler, Bauer i Motovunski kratki, te koncertom skupine Overflow, a prognostičari najavljuju – sunce!

Prethodni članci:

arti-201107260105006 arti-201107250066006 arti-201107120422006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo