Kralj rocka je zaista živ!

Izložbe, knjige o njegovu životu, rezanje rođendanske torte u Gracelandu, filmski maratoni i drugi događaji posvećeni su kralju rocka Elvisu Presleyju u čast njegovog 75. rođendana.

8.1.2010.
22:56
VOYO logo

Diljem svijeta održavaju se događaji posvećeni kralju rocka koji bi, da nije prerano umro u dobi od 42. godine, slavio svoj 75. rođendan.

Izložbom u National Portrait Gallery u Washingtonu otvorenom u petak, muzej Smithsonian usredotočuje se na Elvisov utjecaj poslije njegove smrti. Među portretima ističe se zlatno poprsje Elvisa prezentiranog kao Julija Cezara te poštanska marka iz 1993., najpopularnija američka marka svih vremena, tiskana u 500 milijuna primjeraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grammy Muzej u Los Angelesu otvara izložbu naslovljenu "21-godišnji Elvis: fotografije Alfreda Wertheimera", fotoreportera koji je izradio promotivne snimke mladog pjevača prije nego li je postao slavan, prenosi agencija AP.

Presley, koji je umro u kolovozu 1977. godine, u samome je vrhu slavnih osoba koje golemu zaradu donose i poslije smrti. Forbes.com procjenjuje da je u 2009., grupa Elvis Presley Enterprises zaradila 55 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Presleyjev rođendan u njegovu domu u Gracelandu održava se svečano rezanje rođendanske torte, a izložba Elvisovih kostima, maratoni njegovih filmova i niz drugih manifestacija održava se u Sjedinjenim Državama i drugdje u svijetu tim povodom.

Najživopisnije zbivanje je godišnji Elvisov festival u australskom gradu Parkesu gdje se fanovi natječu u oponašanju kralja rocka, piše Reuters.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanska agencije prenosi da bi tri nove biografije, upravo izišle iz tiska, trebale upotpuniti saznanja o Elvisu o kojem je napisano 50-ak knjiga.

"Baby, Let's Play House", Alanne Nash, istražuje Elvisov odnos prema ženama u svjetlu njegove snažne vezanosti uz majku. Elvis je u svim ženama tražio majčinsku skrb, ali je nije ni mogao dobiti jer je birao premlade djevojke. Njegova emocionalna dob kretala se između 15 i 17 godina i zato se vezivao uz 14-godišnje djevojčice, ističe Nash.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

George Klein, televizijski voditelj koji u knjizi "Elvis: My Best Man", opisuje svoje druženje s Presleyjem u školi, te također ističe da je majka imala impresivan utjecaj na sina koji je upravo zbog nje bio uvijek dobro odgojen mladić i nikada joj se nije suprotstavio.

Knjigu "The King and Dr. Nick: What Really Happened To Elvis And Me" (Što se stvarno dogodilo Elvisu i meni), potpisuje George Nichopoulos, Presleyjev osobni liječnik koji je bio optužen da je koktelima lijekova koje je prepisivao Elvisu izazvao njegovu smrt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klein vjeruje da bi Presley poživio da je uz njega bila majka, a koja je i sama prerano umrla 1958., s 46 godina, jer bi ga primorala da živi urednim životom i pridržava se dijete i da kao dijabetičar uzima lijekove.

Dvije osobe koje su mu tada bile najbliže, njegov menadžer Tom Parker te njegov otac Vernon, propustile su mu pomoći. Prvi se pjevaču nije suprotstavljao jer ga je zanimala samo zarada, a drugi je sukob izbjegavao iz straha da ne bude odbačen, tvrdi Klein.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo